Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.00 uur) Zondag 31 maart 2002

Heerlen, fietsertje tegen voorruit auto:
Een 10 jarige fietsertje woonachtig te Nuth is zaterdag 30 maart 2002 op de Eijkenderweg te Nuth gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. Hij moest met een ambulance naar het Atrium ziekenhuis worden vervoerd.
Het fietsertje reed samen met een broertje en moeder, ieder apart op een fiets aan de linkerzijde van de Eijkenderweg. Een tegemoet komende 34 jarige automobilist uit Nuth zag de achter elkaar naderende fietsers op zijn helft naderen en week al uit voorzorg ruim naar de linker rijbaan uit. Plotseling reed de eerste van de fietsers naar rechts waarna een vrijwel frontale aanrijding tussen de fiets en de personenauto volgde. Het fietsertje klapte met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto en viel daarna op het wegdek waar het bij kennis maar wel met een fikse hoofdwond bleef liggen. Een gewaarschuwde ambulance bracht het slachtoffertje naar het Atrium ziekenhuis te Heerlen.

Heerlen, onenigheid tussen drugsverslaafden:
Een 32 jarige inwoner van Baesweiler is zondagmorgen 31 maart op de Bongerd te Heerlen gewond geraakt nadat hij door een andere verslaafde gestoken werd met een aardappelmesje.
Het slachtoffer had zondagmorgen omstreeks 00.50 uur juist drugs gekocht hetgeen gezien werd door een andere verslaafde. Deze vroeg of hij mocht delen, maar dit werd geweigerd. Het slachtoffer liep daarop weg maar werd achterna gelopen door de andere verslaafde die bleef vragen. Daarna volgde een bedreiging met een aardappelmesje waarbij het slachtoffer in de rug werd gestoken waarna de verslaafde wegrende. Het slachtoffer sprak kort daarna een politiepatrouille aan en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek hij een enkele centimeters diepe steekwond opgelopen te hebben. Er werden gelukkig geen vitale delen geraakt. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.
De identiteit van de verdachte is bij de politie bekend. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.

Brunssum, inbraak in bedrijf:
Zaterdagavond 30 maart 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een assemblagebedrijf gevestigd aan de Boschstraat te Brunssum. Na een inbraakalarm stelde omstreeks 21.30 uur een beveiligingsbeambte in het bedrijf een onderzoek in. In een hal zag de beveiliger in het licht van zijn zaklantaarn twee onbekende personen lopen die bij het zien van de beveiliger meteen de benen namen. Nadat de politie ter plaatse gekomen was, werd een onderzoek ingesteld maar het inbrekersduo werd niet meer aangetroffen. In het bedrijf bleek een telefoon opengebroken te zijn waarbij het daarin aanwezige geld werd ontvreemd. Vanuit en kantoorruimte werden twee PCs weggenomen die elders in het bedrijf werden aangetroffen, klaar gezet om meegenomen te worden. De inbrekers wisten in het bedrif te geraken na een raam geforceerd te hebben. Namens het bedrijf is van de inbraak aangifte gedaan.