Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 31-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.00 uur) Zondag 31 maart 2002

Maastricht, offerbloklichter aangehouden:
Een 36 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagmorgen 30 maart 2002 door de politie aangehouden nadat hij een poging deed een offerblok te lichten in de Mariakapel van de Onze lieve Vrouwebasiliek te Maastricht.
De koster van de basiliek hoorde zaterdagmorgen kort na 08.00 uur een hoop kabaal in de Mariakapel van de genoemde kerk. Hij trof in de kapel een man aan die een poging deed een offerblok te lichten. De koster sprak de man aan en verwijderde deze uit de kapel. Kort daarna werd opnieuw kabaal gehoord in de kapel en was dezelfde man doende met een klauwhamer een offerblok te lichten. Nu werd de politie gewaarschuwd. De ter plaatse gekomen politie kon de offerbloklichter op aanwijzing van de koster aangehouden worden. In zijn kleding werd de gebruikte klauwhamer aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. De verdachte werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot diefstal. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Maastricht, bromfietsdief aangehouden:
Een 35 jarige inwoner van Maastricht is zaterdagmiddag 30 maart 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van een bromfietsdiefstal op de Markt te Maastricht.
De inwoner van Maastricht nam zaterdagmiddag 16.45 uur een bromfiets weg tussen meerdere gestalde brom- en snorfietsen op de Markt nabij de Muntstraat te Maastricht. De man was al gedurende 10 minuten bezig tussen de bromfietsen te snuffelen en deze aan het controleren of er niet een tussen stond die niet goed afgesloten was. Na het uitkiezen van een van de bromfietsen tilde hij deze aan de voorzijde op en liep ermee weg. Met het slot om het voorwiel werd de verdachte door de politie op de Markt nog door de politie aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De 23 jarige eigenaresse van de bromfiets deed kort daarna bij de politie aangifte van de diefstal van haar bromfiets. Zij kreeg haar bromfiets meteen terug. Tegen de inwoner van Maastricht is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij in de loop van de avond huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 43 jarige inwoner van Maastricht is zondagmorgen 31 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Het alcoholgebruik van de automobilist werd zondagmorgen omstreeks 04.20 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Statensingel te Maastricht. Bij het eerste contact met de automobilist bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Meerssen, woninginbraak:
Zaterdag 30 maart 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Beekstraat te Meerssen. De bewoonster die tussen 12.00 en 19.00 uur afwezig was geweest trof bij thuiskomst de toegangsdeur van haar flatwoning opengebroken aan. De gewaarschuwde politie trof in de woning geen inbrekers meer aan. De woning bleek geheel doorzocht te zijn waarbij de inbreker diverse juwelen heeft weggenomen. De bewoonster heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan. Er wordt een verder onderzoek ingesteld.
In dezelfde flat werd ook een poging gedaan in een andere woning in te breken. Hierbij bleef het alleen bij een poging en kwam de inbreker de woning niet binnen. Hier bleef het bij een vernield slot van de toegangdeur.

Valkenburg, woninginbraak:
Tussen 14.00 en 18.30 uur heeft zaterdag 30 maart 2002 in een flatwoning aan de Sint Pieterstraat te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden. De toegangsdeur van de woning op de derde etage werd met een breekvoorwerp opengebroken waarna de gehele woning doorzocht werd. De inbreker richtte een behoorlijke ravage aan. De inhoud van kasten en laden gooide hij over de vloer van de woning. Ontvreemd werden ongeveer 150 euro en diverse juwelen. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.