Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-03-2002 2e Persbericht 31 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden Op het Stratumseind zijn zondagochtend rond 5.30 uur vier Eindhovenaren (18, 18, 18 en 19) aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 24-jarige man uit Lieshout die samen met twee 24-jarige vrienden eveneens uit Lieshout in een taxi op het Stratumseind zat. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn oog op en klaagde over hoofdpijn. Het is nog onduidelijk of de andere inzittenden ook geslagen zijn. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van drugshandel aangehouden In een horecagelegenheid aan de Dommelstraat zijn zondagochtend rond 4.30 uur een 26-jarige man uit Tiel en een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Beiden worden verdacht van handel in drugs. Bij de 20-jarige verdachte werden twaalf cachetjes met vermoedelijk heroïne, zes XTC-pillen en een paar honderd Euro aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden
In een gebouw aan de Frederiklaan is zaterdagavond rond 22.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in het pand. Door het vernielen van de ramen van twee toegangsdeuren kwam de verdachte binnen. Hij werd daar aangetroffen door beveiligingsmedewerkers die de politie inschakelden. Voor zover bekend worden geen spullen vermist. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van gewapende overval aangehouden Na een onderzoek heeft de politie zondagochtend rond 1.20 uur op de Dommelstraat een 23-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van de gewapende overval op een tankstation aan de Bisschop Bekkerslaan die vrijdagavond rond 20.30 uur plaatsvond. De dader eiste onder bedreigding van een vuurwapen dat een 18-jarige medewerker de kassalade opende. De dader deed een greep in de kassalade en is vervolgens gevlucht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten op heterdaad betrapt bij poging inbraak Op de Vaalserbergweg zijn zondagochtend rond 4.20 uur een 31-jarige man uit Essen (Duitsland) en een 29-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De verdachten werden na een inbraakalarm betrapt op het dak van het bedrijf. Zij vluchtten van het dak maar werden eenmaal beneden door de politie in de kraag gegrepen. Via het dak was geprobeerd om in het pand te komen. Een tas met inbrekerswerktuig werd aangetroffen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Verdachten onder hevig verzet aangehouden Op de Dorpstraat zijn zondagochtend rond 3.30 uur twee verdachte Veldhovenaren, 22 en 38 jaar, aangehouden. De politie ging ter plaatse vanwege ongeregeldheden in een horecagelegenheid. Terwijl ze in gesprek waren met de 22-jarige verdachte probeerde de 28-jarige verdachte een agent te slaan. Hierbij werd de lip van de agent geraakt. De 28-jarige man werd hierop onder hevig verzet aangehouden waardoor een agent een kopstoot kreeg. De 22-jarige verdachte probeerde zijn aanhouding te voorkomen door de politie weg te duwen. Hierop is ook hij aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.