Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 31-03-2002 3e Persbericht 31 maart 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vals kenteken
Op de Begijnenhof is zondagochtend rond 4.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het gebruik maken van een auto met een vals kenteken. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobilist rijdt in tegengestelde richting over rotonde De politie zag zondagmiddag een 22-jarige automobilist uit Eindhoven in tegenovergestelde richting vanuit de Tivolilaan over een rotonde rijden. Het stopteken dat de automobilist op de St. Bonifaciuslaan kreeg werd genegeerd. De automobilist reed over de stoep en vervolgens weer over rijbaan verder. Op de Van Ennettenstraat stopte hij plotseling zijn voertuig en probeerde met zijn 15-jarige Eindhovense bijrijder te vluchten. Hier werden ze echter in de kraag gegrepen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen de 22-jarige automobilist wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man steekt plotseling de straat over en wordt aangereden Op de Stratumsedijk is zondagochtend rond 4.15 uur een 21-jarige inwoner van Deurne aangereden door een 41-jarige bestuurster van een taxi. Het slachtoffer had voor het ongeluk, samen met zijn 30-jarige vriend uit Deurne, onenigheid met portiers van een horecagelegenheid waarbij over en weer werd geslagen. Plotseling zette het slachtoffer het op een lopen en stak de weg over. Hierdoor werd hij door de taxi geschept. Hij is met een aantal kneuzingen overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Eindhoven: Verdachte botst met gestolen auto op betonblok Op de John F. Kennedylaan is zondagmiddag rond 12.45 uur een 32-jarige verdachte automobilist uit Eindhoven aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een betonblok was gebotst. Uit onderzoek bleek dat de auto waarin hij reed zaterdag vanaf de Botstraat was weggenomen. Verder wordt hij verdacht van het doorrijden na een aanrijding eerder die ochtend op de John F. Kennedylaan. Rond 11.25 uur is een automobilist op een terrein aan de John F. Kennedylaan tegen de auto van een 20-jarige automobilist uit Emmer Compascuum gebotst. De onbekende reed het terrein op, botste achterop de stilstaande auto en reed vervolgens door. Bij de verdachte werd een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij teveel heeft gedronken. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man onder invloed veroorzaakt ongeluk Op het Floraplein heeft een 32-jarige automobilist uit Son zondagochtend rond 00.50 uur de controle over zijn stuur verloren. Vlak voor het plein raakte de auto in een slip, botste tegen een stoeprand en kwam op zijn kop tot stilstand. De bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van
1,00 uit. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Automobiliste onder invloed rijdt tegen geparkeerde auto Op de Raiffeisenstraat is zondagochtend rond 5.15 uur een 28-jarige automobiliste uit Eindhoven tegen een geparkeerde auto gebotst toen ze achteruit reed. Uit onderzoek bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,65 uit. De vrouw kreeg een rijverbod van acht uur en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Gewapende overval
In een horecagelegenheid aan de Houtse Parallelweg heeft zaterdag rond 21.00 uur een gewapende overval plaatsgevonden. Drie mannen met bivakmutsen op stormden de zaak binnen. Onder bedreiging van een mes en een vuurwapen werden de medewerkers gedwongen geld af te geven. Ook werden de medewerkers geslagen en geschopt door de overvallers. De daders zijn vervolgens met een nog onbekende buit gevlucht. Het gaat om drie mannen met een donkerkleurige bivakmuts op. Ze droegen alle drie een grijze halflange jack. Twee mannen waren tussen de 1.80 en
1.90 meter lang. De derde dader was ongeveer 1.70 lang. De politie verzoekt getuigen van de overval om contact op te nemen via 0900-8844.

Helmond: Inbraak in woning
In een woning aan de Krommeweg is zaterdag tussen 20.00 en 22.30 uur ingebroken. Uit de woning werden een TV, een Cd-speler en geluidsboxen weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken.

Helmond: Vijverpomp en beelden uit tuin gestolen Uit een omheinde tuin behorende bij een woning aan de Waart zijn zondag tussen 1.30 en 11.00 uur een vijverpomp en drie beelden weggenomen. Om de vijverpomp mee te kunnen nemen werd een stroomdraad vernield. De dader is over de schutting gekomen om in de tuin te komen. De totale waarde van de weggenomen spullen bedraagt ruim 100 Euro.

Helmond: Autos in brand
De brandweer heeft zondagochtend tussen 7.00 en 7.30 uur twee autobranden geblust. De eerste brand ontstond in een auto aan de Piet Heinstraat. De tweede in een auto die geparkeerd stond aan de Fokkerlaan. Beide voertuigen zijn volledig uitgebrand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Best: Paintball-pistolen gestolen
In een gebouw aan de Ekkersweijer is zondagochtend tussen 3.00 en 4.00 uur ingebroken. Een hekwerk werd vernield om op het terrein te komen. Vervolgens zijn twee ramen vernield om in het pand te komen. Uit het pand werden enkele tientallen paintball-pistolen weggenomen.

Geldrop: Auto gestolen
Vanaf de Jan Carstenszweg is zondag tussen 00.30 en 11.00 uur een rode BMW 318 met het kenteken YY-94-XF gestolen.

Reusel: Bromfietser onder invloed aangehouden
Op de Wilhelminalaan is zondagochtend rond 4.30 uur een 24-jarige bromfietser uit Reusel aangehouden. De verdachte provoceerde de politie door zijn rijgedrag. Uit onderzoek bleek dat hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,15 uit. Verder reed hij zonder helm, onverzekerd en met een te hoge snelheid terwijl zijn rijbewijs reeds eerder was ingevorderd. Zijn bromfiets is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Politie achtervolgt bromfietser
De politie zag zaterdagmiddag rond 16.00 uur op de Kruisstraat een 16-jarige bromfietser uit Veldhoven met hoge snelheid en zonder helm rijden. Hierop kreeg de bromfietser een stopteken. Dit negeerde hij. De politie zette de achtervolging in en kon de verdachte op de Trog tot stilstand brengen. Hij is samen met zijn scooter overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek het vermogen van de scooter veel te hoog te zijn. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Bromfietser gewond
Op de Locht is zondagochtend rond 5.50 uur een 17-jarige bromfietser uit Veldhoven gewond geraakt. De jongen is vermoedelijk met zijn bromfiets tegen een verkeersgeleider gebotst en vervolgens tegen een stoplicht. Door de val is de jongen enkele meters verder op de rijbaan terechtgekomen. Hij is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven.