Gemeente Zoetermeer

Eerste Paasdag, roofvogels en uilen op De Balijhoeve.

Op Eerste Paasdag, zondag 31 maart aanstaande, organiseert stadsboerderij De Balijhoeve een bijzonder paasfeest: op deze dag zijn er een aantal demonstraties met verschillende roofvogels en uilen.

Een echte valkenier is te gast op de Stadsboerderij in Rokkeveen, naast enige vliegdemonstraties met grote woestijnbuizerds en valken staan de andere roofvogels, zoals de Oehoe, de grootste uil van europa op het erf van de kinderboerderij opgesteld. Bij de dieren geeft de valkenier uitleg over leven en voorkomen van roofvogels in Nederland en natuurlijk de gelegenheid om zo'n dier van dichtbij te zien of op de foto te zetten.

Soms is het zelfs mogelijk dat de vogels bij de kinderen op de arm gezet worden!
Overigens zijn roofvogels een dagelijks geziene gast op en rond De Balijhoeve, op de boerderij woont een echtpaar torenvalken en er naast in Het Balijbos woont de familie Buizerd, die nu vaak boven de boerderij en poldertuin met baltsvluchten bezig gezien kunnen worden.

Jonge dieren
Ook op de Stadsboerderij is het voorjaar volop op gang gekomen, er zijn al lammetjes bij de zeldzame Veluwse Heideschapen, een van de rassen die vorig jaar veel geleden hebben onder de M.K.Z.-Crisis. En ook bij de geiten en andere schapen kunnen nu dagelijks lammeren worden geboren, misschien wel tijdens uw bezoek aan De Balijhoeve. Verder zijn er al veel kuikentjes uit het ei gekropen die nu al heerlijk onder de warmtelamp te bezichtigen zijn. Natuurlijk zijn er ook al veel jonge cavia's en konijntjes.
Ook zijn er weer een tweetal speelse biggen te bewonderen, het zijn rode varkens van het speciale ras Duroc.

Nieuw
De Stadsboerderij heeft door een gift van parfumerie/drogist Rokkeveen de speeltuin voor de kleine kinderen kunnen uitbreiden met een minischommel en een nieuw wiptoestel, het nieuwe speeltuintje is ingericht naast de volière. Deze is opnieuw ingericht en van planten voorzien door aannemingsbedrijf Van Leeuwen uit Zoetermeer, zodat de dieren hier meer schuilgelegenheid hebben.
Nieuw zijn ook de grote terreinwegwijzers centraal op het terrein van de boerderij zodat iedereen nu makkelijk de weg naar de cavia's of de zwarte zwanen kan vinden. De wegwijzers zijn een geschenk van M&Mstyle uit Zoetermeer, bekend van de verkeersborden in Zoetermeer en omstreken.
Ook voor de varkens is een nieuw stukje terrein ingericht waar ze straks heerlijk kunnen scharrelen!

Overigens heeft De Balijhoeve een heel nieuw hekwerk gekregen en zijn de parkeerplaatsen opgeknapt en fors uitgebreid, er is nu ruim voldoende parkeergelegenheid voor de auto.

Stadsboerderij De Balijhoeve is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekeinde en op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur. De Stadsboerderij bevindt zich in de wijk Rokkeveen-West, Kurkhout 100, telefoon (079) 362 0832.
De boerderij ligt naast Het Balijbos en de Poldertuinen zodat u na het bezoek aan de kinderboerderij nog lekker in het bos kunt wandelen. U bent van harte welkom!

---

Gemeente Zoetermeer © maart 2002

Laatste wijziging: 26 maart 2002 (11:15)