Ingezonden persbericht

Beschuldiging Ministerie Defensie inzake chantage media

BREDA, 20020403 -- Klachtschrijven minister van Defensie over een ambtenaar inzake zijn uitlating: " Ook de pers zou eens m.b.t. chantage inzake het JSF-project de hand in eigen boezem moeten steken ".

Directeur Voorlichting
Ministerie van Defensie

E-mail: dvc@mindef.nl

Ref. HJZ/AD - DV.DEF/NO


Onderwerp: beschuldiging ' chantage pers ' door een ambtenaar Ministerie Defensie
Breda, 3 april 2002

Geachte heer Van den Heuvel,

Als woordvoerder van de Aktiegroep Burgerbelangen, een groep die zich tot doel stelt misstanden in onze samenleving te bestrijden, vraag ik Uw indringende aandacht voor het volgende:

Hedenmorgen ontving ik een mailbericht van een ambtenaar in Uw ministerie. Dit in reactie op de door mij aan hem - in afschrift gestuurd - mailbericht aan de fractievoorzitters in de Tweede Kamer der Staten-Generaal d.d. 2 april jl. met het onderwerp: " politieke chantage inzake besluit aanschaf Joint Strike Fighter ".

Desbetreffende ambtenaar schreef o.a. in zijn mailbericht " Wat betreft de chantage: ook de pers zou eens de hand in eigen boezem moeten steken ".

Wat de media betreft, heb ik overigens ook minder goede ervaringen. Maar een dergelijke uitlating, notabene van een ambtenaar in het Ministerie van Defensie, acht ik onacceptabel. Dat is dan ook voldoende aanleiding mij ter zake met een klacht tot de Nationale Ombudsman te wenden en zijn oordeel te vragen.

Minister De Grave kan een dezer dagen mijn klachtschrijven (kenbaarheidvereiste - zie art. 12 lid 2 -en 14-i in de Wet Nationale Ombudsman) tegemoet zien.

Afsluitend wend ik mij tot U met het verzoek Uw minister, alsook desbetreffende ambtenaar ter zake in kennis te stellen.

Hopende U hiermede voldoende te hebben geïnformeerd en met vriendelijke groet.

Tom Dinnesen

woordvoerder van de
Aktiegroep Burgerbelangen

Tel. 06 - 148 93 251
Postbus 4683
4803 ER Breda
e-mail: bbelang@xs4all.nl