Ingezonden persbericht

Foundry Networks zet Metro-strategie voort

De strategie is gericht op MPLS- en Layer 2 Metro-architecturen

GORINCHEM, 20020403 -- Foundry Networks(r), Inc. (NASDAQ: FDRY), aanbieder van performance en totaaloplossingen voor end-to-end switching en routing voor ondernemingen en serviceproviders, gaat de op Metro-serviceproviders gerichte marktstrategie aanscherpen met de introductie van nieuwe Metro-routers voor MPLS- en Layer 2 Metro-netwerken. Het specifieke doel van de Metro-strategie van Foundry is om serviceproviders de mogelijkheid te bieden extra opbrengsten te realiseren uit nieuwe diensten. Hierbij worden investeringen tot een minimum beperkt en de bestaande investeringen in SDH-infrastructuur beschermd.

De Metro-strategie van Foundry bestaat uit vier onderdelen:
* Het leveren van een complete Metro-oplossing, inclusief Multi-Tenant Unit (MTU), Provider Edge (PE), Provider Core (PC) en Internet Edge (IE). Deze oplossing is gebaseerd op de NetIron(r)-familie van Metro-routers.
* Het leveren van een serie voorzieningen voor zowel MPLS- als Layer 2 Metro-architecturen met een hoge mate van schaalbaarheid en betrouwbaarheid.
* Het introduceren van de nieuwe MetroLink(tm) Interface-strategie. Deze omsluit de SDH- en 10-Gigabit Ethernet-technologie met behulp van Ethernet-over-SDH. Verder bevat het een goed afgestemde set voorzieningen en één interface voor het aanbieden van beheer.
* Het aanbieden van MetroLink-interfaces tegen aantrekkelijke prijzen. Met name voor SDH, zodat serviceproviders hun investering in SDH kunnen beschermen en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van 10-Gigabit Ethernet-technologie.
RSVP-TE, Draft-Martini en VPLS
De NetIron-routers van Foundry bieden nu ook ondersteuning voor VPLS- en ISIS-TE-functionaliteit, als aanvulling op de bestaande Draft-Martini, RSVP-TE, LDP en OSPF-TE. Foundry is de eerste leverancier in de branche die alle producten voor Impulsfunctionaliteit aanbiedt, inclusief de nieuwe VPLS. Hierdoor kunnen nog meer services worden aangeboden dan met Draft-Martini. De nieuwe VPLS-implementatie van Foundry biedt Metro-serviceproviders de mogelijkheid om schaalbare, op MPLS gebaseerde Metro-netwerken te ontwikkelen die ondernemingsbrede multi-point-to-multi-point VPN-services kunnen verlenen. Hierbij wordt naar behoefte bandbreedte toegewezen. De VPLS- en Draft-Martini-implementaties van Foundry bieden plaats aan verschillende interfacepunten met klanten, waaronder 10/100 Mbps Ethernet, Gigabit Ethernet, STM-1 ATM, STM-1 SDH, STM-4 SDH en STM-16 SDH. De manier van werken van de serviceprovider wordt hierdoor eenvoudiger, waardoor het aantal mogelijke klanten van die provider toeneemt. Via NetIron Metro-routers van Foundry kunnen serviceproviders hun klanten via één toegangspunt gedifferentieerde services aanbieden: verschillende verkeersstromen worden herkend en doorverwezen naar de juiste MPLS-services. Naast de nieuwe VPLS-functionaliteit beschikken de NetIron Metro-routers ook over voor MPLS geschikte Gigabit Ethernet-interfaces. Deze vormen een aanvulling op de bestaande, voor MPLS geschikte SDH-modules STM-1, STM-4 en STM-16. Dankzij deze nieuwe voor MPLS geschikte Gigabit Ethernet-interfaces kunnen NetIron Metro-routers worden gebruikt als kostenefficiënte MTU- of PE-apparaten die meerdere klanteninterfaces samenvoegen. Ook is het mogelijk om op VPLS gebaseerde VPN-services aan te bieden.

Betrouwbaarheidsvoorzieningen
Foundry biedt nu twee betrouwbaarheidsvoorzieningen die zijn ontwikkeld voor Layer 2 Metro-netwerken. De eerste voorziening, Metro Ring Protocol (MRP), biedt foutdetectie binnen één seconde, isolatie en failover voor Metro-toegangsringen. De tweede voorziening, Virtual Switch Redundancy Protocol (VSRP), biedt binnen één seconde een failover voor volledig of gedeeltelijk maasvormige ("full" of "partial mesh") Metro-topologieën. MRP en VSRP vormen samen een aanvulling op de bestaande, op Spanning Tree gebaseerde, vernieuwingen zoals Rapid STP (802.1w) en SuperSpan(tm). Naast deze nieuwe voorzieningen (MRP en VSRP) is ook de schaalbaarheid van de NetIron Metro-routers van Foundry uitgebreid. Dit is onder andere mogelijk door de nieuwe Metro-trunkcapaciteit en de vergroting van de MAC-adrestabel. De NetIron-systemen ondersteunen nu Metro-trunkgroepen van maximaal vier 10-Gigabit Ethernet-koppelingen voor een samengevoegde bandbreedte van 40 Gbps. Hierdoor ontstaan verbindingsmogelijkheden tussen Metro-kernsystemen met een bandbreedte van 40 Gbps zonder het gebruik van dure optische apparatuur. Bovenop de nieuwe Metro-trunks ondersteunen de NetIron-systemen nu ook maximaal 2.000.000 MAC-adressen per systeem waardoor de Layer 2 Metro-netwerken qua schaal op een ander niveau worden getild.

Bescherming van investeringen
De NetIron Metro-routers van Foundry biedt bescherming dankzij de probleemloze migratie naar en interoperabiliteit tussen MPLS en Layer 2 Metro-netwerken. Serviceproviders kunnen tegen lage kosten Layer 2 Metro-netwerken bouwen. Vervolgens kunnen ze migreren naar een MPLS-Metro om de schaalvergroting in harmonie te laten verlopen met de groei van het aantal abonnees. Binnen de NetIron Metro Router-familie is interoperabiliteit mogelijk doordat Super VLAN's worden toegewezen aan MPLS VPN tunnels voor de verbinding van meerdere Layer 2 Metro-toegangsnetwerken met een MPLS Metro-kernnetwerk via Traffic Engineering.

Nieuwe MetroLink-interfacemodules
De NetIron Metro-routers worden uitgevoerd met een reeks nieuwe MetroLink-interfacemodules. Deze bieden een variabele bandbreedte van 100 Mbps tot 10 Gbps, evenals een goed afgestemde set voorzieningen, gemeenschappelijk beheer en supersnelle prestaties op basis van SDH- en Ethernet-technologie. De NetIron Metro-routers van Foundry zijn uitgevoerd met nieuwe MetroLink-modules voor geavanceerd beheer van bandbreedten, verkeersmanagement en de hoogste dichtheid in de branche. Daarnaast bieden deze routers een MPLS-functionaliteit met diverse voorzieningen. De MetroLink-interfacemodules geven Metro-serviceproviders de kans om hun bestaande investeringen in SDH te beschermen en tegelijkertijd te profiteren van de nieuwere 10- Gigabit Ethernet-technologie door de set voorzieningen van Foundry voor Ethernet-over-SDH te gebruiken. De MetroLink 10-Gigabit Ethernet-modules van Foundry maken het Metro-carriers mogelijk om hun investeringen in en uitgaven voor aanvullende, optische DWDM-apparatuur te verminderen of uit te stellen. Bovendien kunnen zij hun investeringen gelijke pas laten houden met de groei van het aantal abonnees.

Verkrijgbaarheid
De NetIron 400, 800 en 1500 Metro-routers met MetroLink-interfacemodules zijn rond april 2002 beschikbaar. Het besturingssysteem Metro IronWare(tm) dat de set met voorzieningen voor VPLS, MRP en VSRP bevat, is sinds maart 2002 overal verkrijgbaar.



Ingezonden persbericht