Ingezonden persbericht


Avocent breidt DS-platform uit met geavanceerde software en KVM OVER IPÔ-switching capaciteit

DSR-switches beschikken met de nieuwe DSView-software over krachtige nieuwe voorzieningen voor de aansturing van datacenter-apparatuur

3 april 2002 - Avocent Corporation (NASDAQ: AVCT), een belangrijke mondiale aanbieder van KVM-switching en netwerkverbindingen, zal tijdens The InternetWorking Event een nieuwe versie demonstreren van de DSView-software, waarmee lokaal of op afstand apparaten kunnen worden bediend die zijn aangesloten op apparatuur uit de Avocent DS-serie. De drie nieuwe DSR KVM-switches van Avocent in de DS-serie zijn de DSR1161, DSR2161 en DSR4160 (KVM staat voor Keyboard, Video en Mouse). De nieuwe versie van de DSView-software en deze KVM OVER IP-switchingsystemen zullen worden gedemonstreerd op stand 9.108 in de System & Network Zone.

Met DSView en de DSR-switches kunnen systeembeheerders op een gemakkelijke manier server-problemen oplossen vanuit het NOC, vanaf zijn of haar eigen bureau of waar ook ter wereld, via een normale TCP/IP-verbinding. Het is zelfs mogelijk om een server opnieuw te starten vanaf een andere locatie. De DSView heeft tal van nieuwe functies, waaronder IP-based session sharing. Dit maakt het mogelijk om één digitaal kanaal te laten delen door meerdere gebruikers, maar hetzelfde kanaal kan ook privé worden gebruikt door één afzonderlijke persoon. Andere nieuwe voorzieningen zijn automatische video- en muisaanpassing, verbeterde toetsenbordmacro's om een beter beheer mogelijk te maken en ondersteuning van Microsoft WindowsÒ XP.Krachtige DSView-software voor veilige besturing van servers en seriële apparatuur DSView, de hoeksteen van elk apparaat in de DS-serie, is een Windows-programma dat het mogelijk maakt om met één klik verbinding te maken met een server en deze te besturen. Hiervoor wordt een gewone TCP/IP-verbinding (Ethernet) met DES-encryptie gebruikt. Omdat DSView een bekende gebruikersinterface heeft, kunnen systeembeheerders waar ze zich ook bevinden - lokaal of op afstand - snel meerdere servers en seriële apparaten beheren in het hele datacenter.

De meest recente versie van DSView (1.0.0.100) beschikt over geavanceerde tools en beveiligingsfuncties, allemaal zaken die IT-managers nodig hebben voor een optimaal beheer van de diverse apparatuur in het datacenter en voor de ondersteuning van meerdere gebruikers op verschillende locaties.

Voor toegang tot en besturing van de apparatuur in het datacenter biedt DSView de volgende functies:

- Gedeelde sessies maken het mogelijk om één datakanaal te laten gebruiken door maximaal acht personen. Voorts is er een 'privacy'-modus voor exclusieve verbindingen en een 'stealth'-modus voor beheerders die alleen het recht moeten hebben om bepaalde zaken weer te geven zonder gedetecteerd te worden.

- De mogelijkheid om beheerrechten in te stellen voor afzonderlijke gebruikers in plaats van hele groepen.

- Automatische detectie van en aanpassing aan wijzigingen van het host-scherm.

- Automatische aanpassing van de schermresolutie en muissynchronisatie.
- Aanpassing van de video-instellingen door het scherm naar de gewenste grootte te slepen.

- Vereenvoudiging van het beheer door de topologie weer te geven inclusief de naam (en dus niet alleen het IP-adres) van alle afzonderlijke apparaten in het datacenter.

- Ondersteuning van Windows XP, 2000 en 95/98.
- Verbeterde toetsenbordmacro's om het beheer eenvoudiger te maken.
"Met de introductie van de DSR in het vierde kwartaal van 2001 was Avocent de eerste KVM-leverancier die analoge en KVM OVER IPÔ-verbindingen verregaand kon integreren in één switch", aldus John Cooper, president en CEO van Avocent. "Hierdoor bestaat ons DS-platform uit de krachtigste producten die er zijn, zowel voor toegang lokaal in het datacenter als toegang tot het datacenter van waar ook ter wereld. Omdat DSView naadloos samenwerkt met de volledige DS-serie, kan het IT-personeel met één krachtige Windows-toepassing een vrijwel onbeperkt aantal gebruikers ondersteunen en een willekeurig aantal servers of seriële apparaten beheren via hun bestaande IP-netwerk." "Wij hebben precies dat gemaakt waar de klant om vroeg en de IT-manager de benodigde flexibiliteit en zekerheid gegeven. Onze oplossing stelt hen in staat met slechts één interface servers en vrijwel elk ander apparaat in het datacenter via IP te beheren. Tevens biedt deze oplossing de flexibiliteit om IP- of CAT5-bekabeling te gebruiken voor de aansluiting van die apparaten", zo verklaarde Gary Johnson, die als Senior Vice President verantwoordelijk is voor de wereldwijde marketing en verkoop. "Wij geven daarom graag een demonstratie van de nieuwe beveiligings- en beheerfuncties van onze nieuwe DSView-suite en onze drie nieuwe DSR-switchingsystemen, zodat we onze beproefde functionaliteit op het gebied van KVM-switching nog eens extra in de verf kunnen zetten."

DSR-serie biedt flexibele toegang en besturing van netwerkapparatuur DSR-switches maken toegang tot en besturing van servers of serieel aangesloten netwerkapparaten in elk datacenter mogelijk, vanaf om het even welke locatie. De slank vormgegeven Avocent 1U DSR-apparaten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in een rek, waar ruimte een kostbaar goed en continue controle over de servers noodzaak is. Op elk DSR-apparaat kunnen 16 servers worden aangesloten. Wanneer voor de aansluiting Avocent DSRIQ-kabels worden gebruikt, kunnen de kabels aan de achterzijde van het rek aanzienlijk netter worden opgeborgen, dankzij het efficiënte CAT5-kabelontwerp.

Certificaties, prijzen en beschikbaarheid
De volledige DS-serie voor de besturing van servers of netwerkapparatuur bestaat uit: DSView, DS1800, DSR1161, DSR2161, DSR4160, DSRIQ, CPS810 en CPS1610 netwerkapparaten, software en bekabeling. De Avocent DSR-serie voldoet aan de gebruikelijke videovereisten van de VESA (de mondiale normeringsinstantie voor video-elektronica). De prijzen bedragen naar verwachting 3.495 dollar voor de DSR1161, 4.495 dollar voor de DSR2161, 6.995 dollar voor de DSR4160 en 99,99 dollar voor de DSRIQ-kabel. Prijzen van de DSView-software vanaf 750 dollar. Meer informatie over prijzen, details en een informatieve webcast over de DS-serie vindt u op www.avocent.com

Avocent
Avocent is een wereldwijd toonaangevende leverancier van apparatuur die de operators van datacentra ondersteunt bij het beheer van hun voortdurend groeiende server farms. De operators wordt via het Internet real-time toegang geboden tot elk van hun computers, waar ook ter wereld, zonder dat hiervoor speciale hardware of software op deze computers hoeft te worden geïnstalleerd. Avocent is in 2000 voortgekomen uit de fusie tussen de toonaangevende industrie-innovators Apex Inc. en Cybex Computer Products Corporation. Het hoofdkantoor van Avocent is gevestigd in Huntsville, Alabama (VS), maar het bedrijf heeft ook vestigingen in Redmond, Washington (VS); Sunrise, Florida (VS); Chelmsford, Massachusetts (VS); Austin, Texas (VS); Shannon (Ierland); Londen (GB); Steinhagen en München (Duitsland); Tokio (Japan); en Singapore. Voor meer informatie over Avocent en de producten van het bedrijf kunt u een bezoek brengen aan de website van het bedrijf op www.avocent.com

Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat uitspraken die toekomstgericht van aard zijn, zoals gedefinieerd in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Hierbij gaat het om uitspraken die betrekking hebben op mogelijkheden in de markt, productontwikkeling, activiteiten op het gebied van engineering en design, en de beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van producten. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de gedane uitspraken, inclusief de risico 's die verbonden zijn aan de introductie en ingebruikneming van een nieuw product, risico's die verbonden zijn aan inspanningen op het gebied van productontwerp, en risico's die verbonden zijn aan de afhankelijkheid van een beperkt aantal leveranciers van componenten en single-source componenten. Andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de operationele en financiële resultaten afwijken van de gedane uitspraken zijnbeschreven in het jaarrapport van Avocent op formulier 10-K dat is vastgelegd bij de Securities Exchange Commission op 27 maart 2001. Andere risico's kunnen in een later stadium worden beschreven in andere rapporten die bij de SEC zullen worden vastgelegd. Avocent wijst elke verantwoordelijkheid van de hand om de resultaten openbaar te maken van enigerlei herzieningen met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken als gevolg van gebeurtenissen of omstandigheden die plaatsvinden na de publicatiedatum van genoemde documenten of als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen.

Avocent, het Avocent-logo en KVM OVER IP zijn handelsmerken van Avocent Corporation. Windows is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Microsoft. Alle overige merken behoren toe aan de desbetreffende houders.


-einde-

Contactpersonen voor de media:
Ronald Hendriks
Avocent Corporation
+31 (0) 10 20 45 727
ron.hendriks@avocent.com

Nienke Schipper
AxiCom
+31 (0) 70 312 0384
nienke.schipper@axicom.com