Arrondissementsparket Roermond

Roermond, 3 april 2002

Onderzoek zaak Koch afgerond.

Het onderzoek inzake de Duitse beleggingsfraudeur Koch en zijn medeverdachten is afgerond. Het omvangrijke dossier is in het bezit van het Openbaar Ministerie Roermond. Alle hoofdverdachten zijn gehoord.
Momenteel beoordeelt het Openbaar Ministerie Roermond welke verdachten, in totaal 40 zowel natuurlijke als rechtspersonen, voor welke feiten vervolgd zullen worden.
Bij het nemen van de beslissing tot vervolging zal ook gekeken worden naar de schadevorderingen die benadeelden massaal hebben ingediend. De benadeelden zijn hierover reeds schriftelijk geïnformeerd. Ongeveer 300 benadeelden hebben aangegeven te overwegen een schadevordering in te dienen.
Kern van het strafrechtelijk verwijt is dat aan verdachten verweten wordt dat zij in georganiseerd verband gelden hebben aangetrokken ter belegging zonder dat men gerechtigd is geweest om deze gelden aan te trekken. Bovendien is uit het ingestelde onderzoek nagenoeg niets van deze beloofde beleggingen met hoge rendementen gebleken. Zoals het er nu naar uitziet zullen de eerste zittingen in het laatste kwartaal van 2002 gehouden worden.