Ingezonden persbericht

Winnaars ICT Event & Mouse Party bekendgemaakt!

Amsterdam, 2 april 2002

Hedenavond zijn de winnaars van de vijf Award-categorieën van ICT event & Mouse Party bekendgemaakt. Staatssecretaris Ybema overhandigde de Broos van Erp Prijs aan DMDsecure. De ICT Personality Award 2002 ging dit jaar naar beide Surfnet-directeuren Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn, terwijl Gerard Prins van Unilever Bestfoods E-Manager van het Jaar werd. Andere prijswinnaars waren Kahuna Network Solutions, die ICT Company van het Jaar werd en Albert.nl van Ahold-dochter Albert, die de ICT Boardroom Award in de wacht sleepte.

Tijdens een sfeervolle avond werden de belangrijkste ICT- en e-business gerelateerde prijzen uitgereikt aan personen en bedrijven, die zich het afgelopen jaar rond ICT positief hebben onderscheiden. De jury, onder leiding van oud-Getronics topman Ton Risseeuw, had in de afgelopen maanden uit de vele inzendingen reeds de genomineerden geselecteerd. Daarbij werd zij ondersteund door een vakjury van ICT-deskundigen, bestaand uit medewerkers van onder andere Media Plaza, Nederland~ICT, Twinning, TNO-MET en Digital Works.

Namens het Ministerie van Economische reikte Staatssecretaris Ybema de Broos van Erp Prijs uit. Ybema sprak daarbij zijn waardering uit voor het samengaan van de Nationale ICT Awards en de Broos van Erp Prijs, waarin hij het nieuwe 'event' symbool ziet staan voor kracht en het innovatieve gehalte van de Nederlandse ICT sector en de rol daarvan voor de Nederlandse samenleving en economie.

In totaal waren 135 personen en bedrijven aangemeld voor de vijf awardcategorieën. Voorafgaand aan de uiteindelijke uitreiking presenteerden de genomineerden in de verschillende categorieën zich in de ochtend aan de hoofdjury (en de ruim 100 geïnteresseerden), die vervolgens de uiteindelijke winnaar per categorie vaststelde. Tijdens de InternetWorking Event in de RAI zijn op 3, 4 en 5 april de presentaties van de winnaars te zien op de speciale ICT event & Mouse Party stand.

In het middagcongres "Tussen Droom en Daad, de toegevoegde waarde van ICT" was reeds een groot aantal best practices gepresenteerd en besproken door de congresbezoekers onder leiding van Ben Tiggelaar. De middag werd geopend door Alexander Rinnooy Kan, Voorzitter Raad van Bestuur ING Groep. Daarnaast gaf ook Hans van Grieken, Stafdirecteur Center for Business Innovation Cap Gemini Ernst & Young zijn visie geven op de rol die ICT bij maatschappelijke vraagstukken speelt.

Het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza zijn de initiatiefnemers van dit jaarlijks evenement voor aanbieders en toepassers van ICT-producten en -diensten. ICT event & Mouse Party heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business.

Partners van ICT Event & Mouse Party zijn Cisco Systems, Heuvelman Sound & Vision, ING Groep, KPN Telecom, The InterNetworking Event van Amsterdam RAI, RTL IT's Business en VNU Business Publications (Computable).

Meer informatie over de winnaars, genomineerden, jury en de awards is te vinden op www.ictevent.nl

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht