Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 27 maart 2002



Talk of the Town event in Groningen

Wordt het links of rechts?

Op woensdag 3 april organiseert de Partij van de Arbeid een 'Talk of the town' bijeenkomst in jongerencentrum Simplon, Boterdiep 71 in Groningen. Het programma, dat om 20.30 uur start, staat volledig in het teken van de keuze: wordt het links of wordt het rechts?

Voorafgaand aan de 'Talk of the town' gaat PvdA-lijsttrekker Ad Melkert op uitnodiging van Ondernemend Noord Nederland om 19.30 uur in debat met VVD-lijsttrekker Hans Dijkstal in de Martinikerk in Groningen.

'Talk of the town' is een serie politieke evenementen waarin alles kan en mag. Geen jargon, geen wandelgangen, geen gepolder, maar een directe confrontatie en onmiddellijke interactie. Politiek in een andere vorm: discussie, film, muziek, internet.

Daarbij is elke avond opgezet volgens een versus-concept. Want tegenstellingen mogen best benadrukt worden, zolang ze maar bespreekbaar zijn en iedereen zijn mening kan geven. En je mening geven, dat kan. Dat moet zelfs!

Verdeeld over twee zalen, een café en een computerruimte verzorgt 'Talk of the Town' een bomvol programma met legio momenten voor het publiek om van zich te laten horen. De band IsOokSchitterend en DJ 100% Isis verzorgen de muzikale intermezzo's.

Programma:

Debat 20.30 uur: De Derde Golf

Is de emancipatie van allochtone vrouwen een overheidstaak of is men zelf verantwoordelijk? Onder leiding van programmamaakster Samira Abbos en Elsevier redacteur Gert-Jan van Schoonhoven verkennen Boukje Prins (Rijksuniversiteit Groningen), Seçil Arda (Toplink), Astrid Feiter (Opzij), Nebahat Albayrak (PvdA- kamerlid), Eveline Herfkens (minister voor Ontwikkelingssamenwerking) en Sonia Westerveld (kandidaat-kamerlid voor de PvdA) de grenzen van de emancipatie.

Debat 22.00 uur: de Jonge Socialisten in de PvdA vs de JOVD

Onder leiding van Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven gaan jonge socialisten en jonge liberalen aan de hand van stellingen in debat: wordt het links of wordt het rechts?

Interview 21.40 uur: Ad Melkert kijkt samen met John Leerdam onder andere terug op het debat met Dijkstal.

Interviews 22.00 en 00.30 uur: cabaretier Arno van der Heyden en rector magnificus Doeko Bosscher interviewen achtereenvolgens minister voor Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens, staatssecretaris van Europese Zaken Dick Benschop, PvdA-kamerlid Nebahat Albayrak, burgemeester Jacques Wallage en kandidaat-kamerlid voor de PvdA Diederik Samsom.

Extra:

21.00 uur : workshop debatteren voor iedereen die zijn discussietechnieken wil aanscherpen

In de Silicon Lounge kunnen bezoekers de hele avond zien wat het internet aan politieke sites, filmpjes en programma's te bieden heeft. Daarnaast kan iedereen op groot scherm Tropico spelen, een computerspel waarbij de speler een eiland zo goed mogelijk moet zien te besturen door het kiezen van een politiek systeem en de staatsinrichting; het doel is de eilandbewoners zo gelukkig mogelijk te maken en te houden.