Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 april 2002
·

Inbraak in woningen Rijnsburg (D1)
In de nachtmaandag 1 op dinsdag 2 april werd er ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan en een woning aan de Elzenlaan. Van de woning aan de Prins Bernhardlaan werd een raam opengebroken. Hier is een fotocamera, geld, een telefoon, een paspoort en een portemonnee gestolen. Bij de woning aan de Elzenlaan is men vermoedelijk ingeklommen. Hier is onder meer een overheadprojector gestolen.

Inbraak en insluiping in woning Oegstgeest (D1)
Op dinsdag 2 april sloop een inbreker een woning aan de Morsebellaan binnen. Uit de woning werd een play-station met een aantal spellen gestolen. In een woning aan de Salvialaan werd ingebroken. Een raam werd daarvoor opengebroken. Uit de woning is een laptop en geld gestolen.

Man steekt woning in de brand Noordwijkerhout (D1)
De politie hield op dinsdag 2 april rond 09.00 uur in Noordwijkerhout een 56-jarige bewoner van een woning aan de Rusthof aan. De man had een uur voor zijn aanhouding zijn huurwoning in brand gestoken. De brand woedde in de woonkamer. De brandweer bestreed het vuur. Het is nog niet bekend waarom de man brand stichtte. Hij is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Fietser door auto geschept Oegstgeest (D1)
Op de Lange Voort is op dinsdag 2 april rond 12.05 uur een 26-jarige man uit Oegstgeest met zijn fiets tijdens het oversteken van de weg geschept door een 64-jarige automobiliste uit Leiden. Bij het oversteken vergat de man vermoedelijk naar links te kijken waar de automobiliste naderde. Een aanrijding volgde. De fietser is met nekletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Inbraak in woningen Leiden (D4)
Op dinsdag 2 april werd er ingebroken in een woning aan de Mina Krusemanstraat en werd er een poging gedaan bij een woning aan de Corellistraat. In beide gevallen werd ramen opengebroken. Uit één woning werd in ieder geval een mobiele telefoon gestolen.

Straatroof mislukt Leiden (D4)
Een nog onbekend gebleven jongeman probeerde op woensdag 3 april rond 01.15 uur twee vrouwen van 20 en 22 jaar en woonachtig in Leiden op de Morssingel te beroven. Hij stootte de twee aan en eiste geld. Toen zij daar niet op ingingen begon hij met een ijzeren staaf te slaan. De dames zagen kans de staaf van de aanvaller af te pakken en mepten terug. Op het moment dat een automobilist stopte om te helpen, maakte de aanvaller zich uit de voeten.

Overval op drogisterij Langeraar (D3)
Op dinsdag 2 april rond 15.35 uur werd een drogisterij aan de Strooplikker overvallen. Een nog onbekende jongeman bedreigde het personeel met een mes en maakte een geldbedrag buit. Daarna reed hij weg op een grijze scooter over het Kerkpad in de richting van Papenveer. Naspeuringen van de politie hadden tot op heden nog geen resultaat. Zij stelt een nader onderzoek in.

Man rijdt tegen boom Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Een 35-jarige Rotterdammer is dinsdag 2 april rond 19.00 uur tegen een boom aangereden op de Rijksweg A20. Hij reed op de oprit van een benzinestation toen hij op onverklaarbare wijze de macht over het stuur kwijtraakte. Hij kwam rechts van de vluchtstrook in de berm terecht en reed met hoge snelheid tegen een boom op. De auto was total loss. De Rotterdammer is met letsel aan de borst en de knie naar het Sint Franciscus Ziekenhuis.

Aanrijding Reeuwijk (D2)
Een 48-jarige Boskoper heeft dinsdag 2 april rond 19.50 uur hoofd- en schouderletsel opgelopen bij een aanrijding met een 27-jarige Reeuwijkse. De Reeuwijkse wilde vanaf de Hugo de Grootstraat met haar auto linksaf Kaagjesland oprijden. Van links kwamen twee wielrenners. De Reeuwijkse sloeg af zonder de wielrenners voorrang te geven. De Boskoper, de achterste van het fietsende tweetal botste tegen de linkerkant van de auto aan.

Onder invloed Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Een 54-jarige Nieuwerkerker is dinsdag 2 april rond 23.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd ter controle staande gehouden op de Zweedsezoom. Hij sprak met dubbele tong en liep met wankele pas. De ademanalyse kwam uit op 930 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.

Circuscaravan in brand Bodegraven (D2)
Een circuscaravan aan de Burgemeester Kremerweg is dinsdag 2 april rond 23.30 uur in brand gevlogen. In de caravan zouden gasflessen hebben gezeten. De brandweer heeft de brand geblust. De bewoonster van de caravan is door circusgenoten uit de caravan gehaald. Zij had brandwonden op het gezicht, armen en handen. Ook had ze rook ingeademd. Ze is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis. Een vrachtwagen vlakbij de caravan vatte vlam en is door het circuspersoneel weggesleept. De politie heeft de vrachtwagen geblust. Rond 23.50 uur kwam voor beide branden het sein brand meester.

--- einde berichten ---