Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rijksweg A 27 vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen twee autos plaats waarbij één bestuurder gewond raakte.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie een melding dat er een auto op zijn kop in een sloot langs de A 27 lag. Ter plaatse trof de politie twee voertuigen aan. Eén voertuig lag in de sloot. Beiden bestuurders een 34-jarige man uit Eindhoven en een 23-jarige man uit Weesp - stonden op de vluchtstrook en leken ongedeerd.

Beide bestuurders verklaarde dat door een inhaalmanoeuvre irritatie was ontstaan. Het gevolg was een aanrijding waarbij de 23-jarige bestuurder de macht over zijn stuur verloor en met zijn auto in de berm raakte. De auto sloeg meerdere malen over de kop en belandde in de sloot. De man uit Weesp raakte licht gewond en werd voor onderzoek meegenomen naar het UMC in Utrecht. De 34-jarige man bleef ongedeerd.

Bromfietser onder invloed

UTRECHT In de nacht dinsdag 2 op woensdag 3 april heeft de politie een man aangehouden die onder invloed met zijn bromfiets een aanrijding had veroorzaakt. Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Roseveltlaan. Ter plaatse trof de politie een 18-jarige man uit Utrecht aan. De man was tegen een geparkeerde auto aangereden en was gewond geraakt.

De agenten hadden het vermoedde dat de man alcohol had genuttigd. Na behandeling in het ziekenhuis werd van de Utrechter een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Gewapende overval, verdachte aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag vond op een winkel aan de Burgemeester Reigerstraat een gewapende overval plaats.

Rond 17.40 uur kwam een man de winkel binnen en eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van één van de personeelsleden. Op het moment van de overval waren drie personeelsleden en één klant in de winkel. Nadat de verdachte zelf geld uit de kassa had weggenomen, vluchtte hij weg in de richting van de Prinsesenstraat.

Onderzoek in de buurt leverde in eerste instantie niets op. Later verklaarde getuigen de man gezien te hebben en gaven een adres op waar hij naar binnen was gegaan. De agenten bezochten het adres en troffen een 27-jarige man uit Utrecht aan. De man verklaarde van niets te weten. De politie heeft de man aangehouden als verdachte van de gewapende overval. Niemand raakte gewond.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag werd bij een winkel aan de Koningsweg een man aangehouden voor het stelen van een aantal goederen.

De bedrijfsleider werd gealarmeerd omdat omstreeks 17.25 uur de alarmpoortjes afgingen. Een man probeerde snel de winkel uit te komen. Een aantal personeelsleden ging achter de man aan en konden hem na een korte achtervolging aanhouden.

Het betrof een 52-jarige man uit Utrecht. De man werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Op weg naar het bureau bekende de Utrechter de diefstal gepleegd te hebben. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Na waarschuwing toch gaan rijden
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden die ondanks een waarschuwing toch onder invloed ging rijden.

Beveiligingspersoneel sprak op de Spoorstraat omstreeks 23.05 uur een 34-jarige man uit Utrecht aan omdat zij zagen dat de man onder invloed was en in zijn auto wilde stappen. De Utrechter wilde niet luisteren en reed weg. De politie werd gewaarschuwd en hield de man aan.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.