Persberichten - 03/04/2002

Verlenging tot vrijdag 5 april 2002 van de biedperiode betreffende het openbaar bod tot aankoop door Asahi Glass op alle effecten Glaverbel die het nog niet bezit

Tokio/Brussel, 29 maart 2002. Asahi Glass Co.,
Ltd (J.AHG) deelt de verlenging mee van de biedperiode, tot en met vrijdag 5 april 2002, betreffende het openbaar bod tot aankoop op alle aandelen Glaverbel (GLAB.BRU) die in het bezit zijn van het publiek.

Het bod, dat betrekking heeft op gewone aandelen, converteerbare obligaties en aandelenopties Glaverbel startte op 18 maart en zou volgens het oorspronkelijke prospectus een looptijd van 10 werkdagen hebben gehad.

Alle andere modaliteiten van het bod blijven
ongewijzigd. Asahi Glass werd door de loketinstellingen op de hoogte gebracht dat bepaalde Glaverbel investeerders, in het bijzonder onze buitenlandse investeerders, praktische problemen ondervonden hebben om hun aandelen of obligaties aan te bieden wegens de vakantiedagen ter gelegenheid van Pasen, 29 maart en 1 april, verklaarde Dhr. Masayuki Kamiya, Director Corporate Planning bij AGC. Daarom heeft Asahi Glass beslist, met toelating van de Commissie voor het Bank- en Financiewezen, om de biedperiode te verlengen ten einde deze investeerders de kans te geven in te gaan op het bod. Gezien de reactie van de financiële markten sinds de goedkeuring van het prospectus en de herhaalde positieve onderzoeksrapporten van de financiële gemeenschap, is Asahi Glass ervan overtuigd dat de aandeelhouders van Glaverbel zullen ingaan op het bod. Wij vertrouwen er eveneens op dat de obligatie- en optiehouders beseffen dat dit openbaar bod tot aankoop hen een unieke opportuniteit tot meerwaarde biedt, concludeerde Dhr. Kamiya. Zoals aangekondigd op 27 maart is AGC gestart met de implementatie van zijn globale reorganisatie (zie bijlage). Algemene informatie betreffende het lopende openbaar bod op alle effecten Glaverbel: Bij aanvang van het bod bezat AGC rechtstreeks 55% en onrechtstreeks 65% van het kapitaal van Glaverbel. Behalve de aankoop van gewone aandelen via het openbaar bod tot aankoop, wenst AGC ook alle uitstaande converteerbare obligaties Glaverbel en de door Glaverbel uitgegeven aandelenopties te kopen. Petercam Securities NV, de onafhankelijke Belgische zakenbank die door de raad van bestuur van Glaverbel eenparig werd benoemd, heeft het billijk karakter van de biedprijs bevestigd. Het openbaar bod is onderworpen aan de voorwaarde dat AGC na afloop van de biedperiode, rechtstreeks en onrechtstreeks, 90% of meer van de effecten Glaverbel bezit. Het bod is aan geen andere voorwaarde onderworpen. Sinds de aanvang van het bod is het prospectus kosteloos verkrijgbaar: - bij de belangrijkste regionale filialen van de loketinstellingen, Fortis Bank, BBL, Dexia Bank, KBC Bank, Bank Degroof en Petercam; - ter maatschappelijke zetel van Glaverbel (Terhulpsesteenweg 166, 1170 Brussel); - op kosteloos telefonisch verzoek bij de volgende loketinstellingen: Fortis Bank (0800/90301), BBL (078/15.00.42) en Dexia Bank (0800/92597); en - op telefonisch verzoek bij de volgende loketinstellingen: KBC Bank (02/429.19.33), Bank Degroof (02/287.97.59) en Petercam (02/229.64.46). Enkel voor informatieve doeleinden kan het prospectus ook geraadpleegd worden via het internet, op de volgende websites: www.beleggers.be.fortisbank.com, www.glaverbel.com en www.agc.co.jp/english.

Bron: Asahi Glass
Provider: Euronext Brussels