FNV BOUW

Werkgevers Railinfra nodigen vakbonden uit om CAO-onderhandelingen te hervatten

De bonden hebben de werkgevers in de railinfrastructuur op dinsdag 2 april een ultimatum gestuurd. Het ultimatum loopt dinsdag 9 april om 24.00 uur af. Als er dan geen cao is, wordt er vanaf woensdag 10 april actie gevoerd. Vanaf vrijdagmorgen 07.00 uur vinden er al prikacties plaats in de spoorbouw.

Heden woensdagmiddag 3 april hebben de werkgevers de vakbonden uitgenodigd om de onderhandelingen op maandag 8 april om 13.00 uur te hervatten. De vakbonden hebben de uitnodiging aanvaard. De acties die vanaf vrijdag 5 april gaan beginnen en de actieplanning voor de dagen daarna gaan echter gewoon door.

De onderhandelingen over de railinfra-CAO liepen op 13 maart vast. De bonden vonden het eindbod van werkgevers volstrekt onvoldoende. Dit werd bevestigd tijdens de ledenbijeenkomsten die de bonden op diverse plekken in het land hebben gehouden.

De bonden stellen in het ultimatum dat ze in elk geval afspraken willen maken over de volgende punten:

-Een loonsverhoging van 4% inclusief automatische prijscompensatie.
-Het rode weekeinde moet worden verlengd tot maandagochtend 07.00 uur. Daardoor hebben werknemers langer profijt van hun vrije weekeinde (eens in de drie weken).

-Werknemers moeten meer zeggenschap krijgen over arbeids- en rusttijden, waaronder roostervrije dagen.

Het Landelijk Actiecentrum Railinfra is gevestigd bij FNV Bondgenoten, Prins Alexanderlaan 41 te Rotterdam. Het telefoonnummer is 010 233 51 37. Het actiecentrum is geopend vanaf vrijdagmorgen 5 april om 07.00 uur.

Voor de redactie,