Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

03-04-2002

Poortactie bij Koninklijke Brinkman in 's-Gravenzande

Bij de hoofdvestiging van Koninklijke Brinkman in `s-Gravenzande houdt CNV Metaaltechniek donderdagmorgen vanaf 7.00 uur een poortactie in verband met de uiterst moeizaam verlopende onderhandelingen over de loonsverhoging voor de circa driehonderd werknemers.

Aanleiding is dat Brinkman in januari van dit jaar het bedrijf heeft gesplitst in vier aparte bedrijven, waarvan er één onder de cao voor de metaal en technische bedrijfstakken valt (Brinkman Techniek). Voor de overige drie zouden drie aparte cao's moeten gaan gelden. Hiermee ondergraaft het bedrijf de eenheid in het arbeidsvoorwaardenbeleid. Daarnaast geldt dat Brinkman de loonsverhoging van maart van dit jaar (3,5 procent) voor Brinkman Techniek niet heeft uitbetaald. Ook de werknemers van de andere drie Brinkmanbedrijven vissen achter het net, omdat voor deze bedrijven de cao voor de metaal en technische bedrijfstakken niet geldt.

CNV Metaaltechniek wil dat er voor de vier bedrijven gelijkwaardige cao's worden afgesloten, zodat er sprake is van eenheid in het arbeidsvoorwaardenbeleid. Daarnaast eist de bond dat de in de cao voor de metaal en technische bedrijfstakken voorgeschreven loonsverhoging wordt uitbetaald.

Houten, 3 april 2002

Nadere inlichtingen:

Gea Stomphorst (bestuurder CNV Metaaltechniek)
010 - 4 55 00 50
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241