Partij van de Arbeid

Lijst Pim Fortuyn

t.a.v. het secretariaat
Vlaardingweg 62
3044 CK Rotterdam

Den Haag, 4 april 2002

Betreft: open brief met verzoek om debatten in alle regio's in Nederland

Aan de kandidaat-kamerleden van de Lijst Fortuyn,

In een korte tijd is jullie partij een begrip in Nederland geworden. Volgens de peilingen maakt jullie lijst grote kans na 15 mei met veel leden in de Kamer te komen. Dat maakt nieuwsgierig.

Lange tijd was onduidelijk wat de lijst Pim Fortuyn meer is dan alleen maar de persoon Pim Fortuyn. Maar nu de kandidatenlijst is gepresenteerd en met het boek 'De puinhopen van Paars' er ook een verkiezingsprogramma is wordt duidelijk waar jullie voor staan.

In de campagne van de PvdA trekken wij, ondergetekenden, veel samen op. Eén ding hebben wij in ieder geval met elkaar gemeen: een onstuitbare behoefte om het debat te zoeken en de kiezer te laten zien dat er op 15 mei echt iets te kiezen valt.

Dat er iets te kiezen valt, daarover past geen twijfel. Op velerlei gebied: de economie, de overheidsfinanciën, de zorg, het onderwijs, de defensie, Europa; kortom stof genoeg voor een stevig debat.

Dat debat gaan we graag met jullie aan. Vandaar deze uitnodiging tot een reeks debatten. We hebben nog zes weken om in elke regio zo'n debat te organiseren. Dat moet mogelijk zijn.

Bij deze debatten kunnen natuurlijk allerlei onderwerpen aan de orde komen. Ook de manier waarop we e.e.a. organiseren, wie er aan het debat deelnemen en hoe, over alles valt met ons te praten; en als één van ons gezien het onderwerp niet de meest geschikte debater is, dan zoeken we een ander. Ook lijkt het ons een goed idee om de debatten te houden daar waar zo veel mogelijk mensen komen. Dus bijvoorbeeld markten, ziekenhuizen of stationshallen.

Voorop staat dat wij denken dat de helderheid in de politiek, die ook jullie willen bevorderen, gediend is met deze debatten. Wij pakken de uitdaging graag op. Jullie?

Wij zullen op korte termijn contact met jullie opnemen.

Vriendelijke groet,

Wouter Bos

Mede namens Nebahat Albayrak, Diederik Samsom, Staf Depla, Roos Vermeij (Alle vijf kandidaat-Tweede Kamerlid voor de PvdA)