Ingezonden persbericht

Studenten verheugd over verbetering OV-kaart

UTRECHT, 20020404 -- De OV-studentenkaart wordt per 1 januari 2003 kwalitatief verbeterd. Minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft hierover een akkoord bereikt met de OV-bedrijven.

In de nieuwe OV-kaart zitten drie nieuwe elementen: in de eerste plaats wordt de vrijdagspits ontlast, doordat weekendkaarthouders al vanaf 12.00 uur en weekkaarthouders tot het einde van de dienstregeling mogen reizen. In de tweede plaats wordt de OV-kaart van structurele aard, en kent het contract dus geen einddatum. In de derde plaats krijgen studenten de mogelijkheid om voor ¤ 15,- een Europese kaart te kopen, waarmee ze 25 % korting krijgen op treinreizen in Europa.

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is verheugd over deze uitkomst. "Minister Hermans heeft knap werk verricht", aldus voorzitter Jonathan Zondag. "Vooral de vrijdagspits is momenteel een groot probleem voor studenten. Ook is het van groot belang dat studenten vanaf nu recht hebben op een OV-kaart en ook naar het buitenland kunnen reizen".

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste gesprekspartner van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.



Ingezonden persbericht