Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 4-04-2002 Persbericht district Den Bosch

SLACHTOFFER MISHANDELING IN KRITIEKE TOESTAND, POLITIE ZOEKT GETUIGEN

Politieteam Noord-West van het District Den Bosch zoekt getuigen van een ernstige mishandeling die woensdag jl. rond het middaguur plaatsvond op een vissteiger bij het volkstuincomplex aan de Herven in s-Hertogenbosch. Het slachtoffer, een 38-jarige Bosschenaar is in kritieke toestand opgenomen op de afdeling intensive care. Een 19-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is in verband hiermee aangehouden.

Buurt-en passantenonderzoek:

De politie heeft in verband met de ernst van het misdrijf een rechercheteam van tien mensen op de zaak gezet. Een buurtonderzoek gisteren en vandaag en een passantenonderzoek van-morgen tussen 11.00 en 13.00 uur heeft nog weinig bruikbare extra informatie opgeleverd.

Getuigeoproep:

De politie is concreet op zoek naar een aantal mensen die gisterenmorgen op of in de nabij-heid van de plaats van het delict zijn geweest. - Een vrouw met een kindje die de GGD heeft gewaarschuwd
- Een oudere man met een hond - Een man die het ambulancepersoneel de weg heeft gewezen - Een man die de ambulancebroeders heeft geholpen - Verder zoekt de politie eventuele andere getuigen die relevante informatie kunnen ver-strekken.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met politieteam Noord West van het district Den Bosch via telefoonnummer 0900 8844.

MAN AANGEHOUDEN NA AGRESSIE IN HET VERKEER (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit s-Hertogenbosch op de Vugh-terstraat in zijn woonplaats aangehouden voor agressief verkeersgedrag en mishandeling van een 49-jarige Bossche fietser. De chauffeur zou bij het Heetmanplein geen voorrang hebben gekregen van de fietser. Beiden zijn daarop de Vughterstraat ingereden. Terhoogte van de Postelstraat maakte de fietser een opmerking over het rijgedrag van de chauffeur, die op zijn beurt in de richting van de fietser stuurde. Het slachtoffer kwam daarop ten val. De chauffeur stapte uit en ging op de vuist met de fietser. Een toevallig passerende politieman in zijn vrije tijd kwam tussenbeide. De chauffeur is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

GEWELDDADIGE INSLUIPER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond hebben agenten van het team Zuid-Oost van de politie District Den Bosch op de Citadellaan in s-Hertogenbosch een 34-jarige bewoner van die plaats aangehouden voor een diezelfde dag gepleegde diefstal met geweld in het Theater aan de Parade in s-Hertogenbosch.De man wordt ervan verdacht een greep te hebben gedaan in de kassa van het theater aan de Parade. Personeel betrapte de verdachte op het moment dat hij een geld uit de kassa pakte. Bij zijn vlucht gaf de man één van de medewerksters een harde duw. Het slachtoffer viel daardoor op de grond. Bij het bekijken van beelden van de beveiligingscame-ras van het theater herkende rechercheurs de verdachte. Gisterenavond troffen surveilleren-de agenten de verdachte aan op de Citadellaan. Hij is aangehouden en inmiddels inverzeke-ringgesteld.

INSLUIPER JAAGT KAMERBEWOONSTERS STUIPEN OP HET LIJF (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag heeft een 41-jarige Bossche insluiper een paar kamerbewoon-sters aan de Van Noremborghstraat in s-Hertogenbosch de stuipen op het lijf gejaagd. De man is door agenten met gestolen goederen op het dak aangehouden. Vannacht belde een 20-jarige kamerbewoonster de politie dat er een onbekende man haar kamer was binnengelopen en direct weer was verdwenen. Zij hoorde nog geluiden in de wo-ning. Ook bij een andere kamerbewoonster was de man binnengeweest en weer weggelopen. De politie doorzocht de woning en trof de man op het dakterras van de woning aan. Hij had zich met een gestolen videoapparatuur achter een schoorsteen verstopt. Hij is aangehouden en bleek de videoapparatuur en een paar flessen sterke drank op één van de verdiepingen te hebben weggenomen. De verdachte is ingesloten.

GEZOCHTE MAN AANGEHOUDEN (Nieuwkuijk)

Donderdagmorgen is een 19-jarige inwoner uit Boxtel bij een routinecontrole op de Nieuw-kuijksestraat in Nieuwkuijk aangehouden omdat hij nog een straf uit moest zitten. De man bleek nog gesignaleerd te staan voor 84 dagen gevangenisstraf voor gepleegde diefstal-len.

ZWARTRIJDER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag is een 30-jarige inwoner uit Breda op het Stationsplein in s-Hertogenbosch aangehouden voor zwartrijden in de trein. De man gedroeg zich verbaal agressief tegen de conducteur en wilde zijn naam niet opgeven. De politie hield de man aan en heeft hem een proces-verbaal gegeven.