Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 2 / 4 april 2002

Boskalis verwerft grote order in Nigeria en versterkt strategische positie in Nederland

Koninklijke Boskalis Westminster nv maakt bekend dat zij recentelijk een omvangrijke opdracht heeft verworven in haar thuismarkt Nigeria. Daarnaast zal Boskalis haar Nederlandse thuismarktpositie versterken met de overname van J. van Vliet bv in Wormerveer.

Grote opdracht in Nigeria
Het betreft een opdracht van Chevron voor het bouwrijp maken van een terrein van 72 hectare voor de bouw van een 'gas to liquids plant' in Escravos, Delta State, Nigeria. De contractwaarde is ruim ¤ 110 miljoen, de opdracht zal worden uitgevoerd met een grote en enkele middelgrote hoppers. De uitvoeringsperiode bedraagt circa 1 jaar.

Overname J. van Vliet bv in Nederland
Boskalis verwacht overeenstemming te bereiken over de overname van J. van Vliet bv in Wormerveer. Bij definitieve overeenkomst zal de transactie per 1 januari 2002 worden geëffectueerd.

J. van Vliet bv handelt in ophoogzand en is aannemer van grond-, weg- en waterwerken. Met name in de regio Amsterdam en in Noord-Holland is een goede marktpositie opgebouwd. Het bedrijf behaalde in 2001 een omzet van circa ¤ 10 miljoen en telt 30 medewerkers. De onderneming zal onder eigen naam en met het huidige management blijven opereren.

Boskalis heeft in Nederland met haar handel in ophoogzand en activiteiten in de waterbouw en drooggrondverzet een sterke positie op de Nederlandse markt voor infrastructurele werken opgebouwd. Overname van J. van Vliet bv versterkt de positie van Boskalis in Noord-Holland

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers.
Met tien belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in het baggeren voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over 5 continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst. Boskalis heeft een duidelijke groeistrategie die gericht is op versterking van haar marktpositie. De onderneming is sinds de tachtiger jaren met gemiddeld meer dan 10% per jaar gegroeid en het beleid is gericht op voortzetting van deze trend.

Voor nadere inlichtingen:
Roel Berends - Chief Financial Officer/Investor Relations
Telefoon: 078 69 69 360 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 612
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl