Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

4 april 2002

Order van 29 miljoen euro van DaimlerChrysler

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van DaimlerChrysler AG opdracht ontvangen voor de inrichting van de technische infrastructuur van een nieuw te bouwen testcentrum in Stuttgart te Duitsland. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van 29 miljoen euro.

In Duitsland bezit Imtech een goede positie in de auto-industrie. Het competentiecentrum Prüfstandtechnik (motortest engineering) - dat deel uitmaakt van Imtech Deutschland, regio Zuidwest - test motoren voor alle grote Duitse automerken, onder andere Mercedes, BMW, Opel en Volkswagen. Hierbij wordt gepatenteerde technologie toegepast.

AVL Deutschland bouwt in Stuttgart een nieuw testcentrum voor DaimlerChrysler. In dit testcentrum worden nieuwe motoren, transmissies en aandrijvingen getest. Met dit nieuwe centrum is DaimlerChrysler in staat de ontwikkelingssnelheid voor nieuwe technologie in al haar automerken aanzienlijk te vergroten. De totale investering voor dit nieuwe centrum bedraagt circa 100 miljoen euro. Het centrum wordt in het voorjaar van 2004 opgeleverd.

Imtech realiseert hier 60 modulaire en geïntegreerde motortest-eenheden. Hiermee kan DaimlerChrysler motoren, transmissies en aandrijvingen in een hoog tempo testen. Tevens kunnen er uitgebreide simulaties worden uitgevoerd.

Al eerder meldde Imtech een order van Audi AG ter waarde van 37 miljoen euro voor de realisatie van de technische infrastructuur in drie nieuwe autofabrieken voor Audi in Ingolstadt te Duitsland.