Ingezonden persbericht


Commissies snel aan de slag bij KvK

Het algemeen bestuur van de kamer van koophandel buigt zich op 4 april over de invulling van de KvK adviescommissies. Bij het beleidsadviserende werk zijn de commissies Bedrijfsomgeving, Detailhandel, en Toerisme, Recreatie en Horeca de belangrijkste.

Voor Flevoland is toerisme en recreatie een economische sector met een groeiend belang. Om de belangen van deze specifieke sector te behartigen is besloten tot instelling van de Commissie Toerisme, Recreatie en Horeca. Beoogd voorzitter is de KvK-bestuurslid M.C.B. Schonenberg, general manager van Six Flags Holland.

De Commissie Detailhandel heeft een tijdelijk karakter. In de komende maanden zullen de vijf commissieleden zich buigen over de vraag of het wenselijk en mogelijk is de gemeentelijke plannen op het vlak van detailhandel op elkaar af te stemmen. Dat gebeurt onder voorzitterschap van de heer C.M. Tolsma, lid van het dagelijks bestuur van de Flevolandse Kamer van Koophandel, en in het dagelijks leven directeur van Het Bildt Holding in Emmeloord.

Gezien de samenhang tussen ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en milieu, vindt de advisering hierover plaats in één commissie: de Commissie Bedrijfsomgeving. De commissie behandelt primair bovenlokale onderwerpen. Vanwege het grote aantal beleidsterreinen is dit ook de grootste commissie: maar liefst tien leden, met als voorzitter de heer H.L. Reimert, directeur van de Gebr. Reimert BV in Almere. Ook de heer Reimert is lid van het dagelijks bestuur van KvK Flevoland.

Aan de commissies zelf wordt overgelaten of zij nog externe leden willen toevoegen om de deskundigheid van de commissie aan te vullen. Als het algemeen bestuur op 4 april instemt met het voorstel voor de samenstelling, zullen de commissies proberen nog in april hun eerste vergadering te houden, zodat snel kan worden gestart met een aantal belangrijke onderwerpen. De volle samenstelling per commissie is te vinden op de website van de kamer van koophandel: www.flevoland.kvk.nl.

De algemeen-bestuursvergadering van donderdag 4 april begint om 15.00 uur en vindt plaats in het OndernemingenCentrum Flevoland aan Het Ravelijn 1 in Lelystad. De stukken liggen vanaf 27 maart ter inzage bij het directiesecretariaat. Vergaderingen van de kamer van koophandel zijn openbaar