STAATSBOSBEHEER
http://www.staatsbosbeheer.nl/nieuws/persinfo

Staatsbosbeheer organiseert persexcursie biodiversiteit

Driebergen, 27 maart 2002

Geachte heer/mevrouw,

Staatsbosbeheer nodigt u van harte uit voor een persexcursie op donderdag 4 april in Kootwijk over het onderwerp biodiversiteit. De excursie begint en eindigt in Kootwijk en duurt van 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Van 7 tot 19 april vindt in Den Haag de zesde conferentie van partijen over het biodiversiteitsverdrag plaats. Nederland is gastheer en voorzitter van deze internationale conferentie, waaraan ruim 180 landen deelnemen. Staatsbosbeheer organiseert als grootste Nederlandse natuurbeheerder, een excursie voor de heads of delegates van deze conferentie. Deze excursie zal eveneens in Kootwijk plaatsvinden.

Tijdens de persexcursie geeft Staatsbosbeheer concreet handen en voeten aan het abstracte begrip biodiversiteit. Een boswachter laat zien wat met natuurbeheer is gedaan om biodiversiteit te behouden en te herstellen en wat ecologische verbindingszones aan de biodiversiteit kunnen bijdragen.

Programma
13.30 uur: verzamelen in Kootwijk, t Hilletje, Brink 5 3775 KP te Kootwijk tel: 0577-456581
14.00 uur: veldbezoek Kootwijk met Wim Huijsman, boswachter Kootwijk bij Staatsbosbeheer en Erik Klein Lebbink, districtshoofd bij Staatsbosbeheer
16.00 uur: borrel

Wilt u deelnemen aan deze persexcursie? Dan kunt u zich opgeven vóór 3 april. U kunt uw gegevens (naam, medium, telefoonnummer, e-mail) doorgeven aan Staatsbosbeheer: Joke Bijl per e-mail j.bijl@sbb.agro.nl of per telefoon 030-69 26 219.

Met vriendelijke groet,

Angelique van Helvoort
Persvoorlichting Staatsbosbeheer

27 mrt 02 14:51