Provincie Groningen

Groningen, 4 april 2002 Persbericht nr. 56

Gezamenlijk persbericht van de Provincies Fryslân, Drenthe en Groningen en het NNBT

Noordelijke Provincies zetten de schouders onder het NNBT

De Provincies Fryslân, Drenthe en Groningen hebben samen met het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) besloten een aanvullend onderzoek te laten uitvoeren naar de huidige situatie en het toekomstperspectief van het NNBT. Dit onderzoek vindt plaats in aansluiting op al genomen maatregelen door het NNBT zelf. Het NNBT wordt doorgelicht en er wordt een nieuwe organisatie-structuur opgezet, met bijbehorend personeelsbestand en functieprofielen personeelsleden. De Provincies en het NNBT vinden een aanvullend onderzoek noodzakelijk. Het NNBT staat er financieel niet goed voor, terwijl het wel een organisatie is waar perspectief in zit. Met het onderzoek willen de partijen ervoor zorgen dat het NNBT weer een levensvatbare en kwalitatief goede organisatie wordt. Het onderzoek zal naar verwachting over een maand klaar zijn.

Op aandringen van de drie Provincies en in opdracht van het NNBT heeft het bureau Deloitte en Touche de financiële positie van het NNBT onderzocht. Uit de resultaten bleek onder andere dat de organisatiestructuur en het takenpakket onvoldoende op elkaar zijn afgestemd. Volgens de Provincies en het NNBT reden voor een aanvullend onderzoek.
Met dit aanvullend onderzoek willen de partijen gezamenlijk voldoende zekerheid verkrijgen omtrent de toekomst van het NNBT op lange termijn. Het NNBT zal zich in hoofdzaak moeten gaan richten op promotie en marketing en er zal een duidelijke taakafbakening moeten komen tussen het NNBT en de Regionale VVV's. Bovendien moeten de belangen van de toeristisch/recreatieve ondernemers voldoende gewaarborgd worden.

Het onderzoek is een aanvulling op de al genomen maatregelen en voorgenomen acties zoals: het aanstellen van een interim-directeur, het opstellen van een toekomstplan, het verbeteren van de financiële administratie, het ontslag van een aantal medewerkers en het voorbereiden van maatregelen wat betreft "richten op hoofdtaken".

Noot aan de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Provincie Groningen, Agnes Delstra, 050 - 3164324, de Provincie Fryslân, Jolanda Ubels, 058 - 2925816 of het NNBT, de heer Van Heukelum, 0592 - 543390.