Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 4 april 2002
·

Aanrijding met drank op Voorhout (D1)
Een 58-jarige automobiliste uit Noordwijk raakte op woensdag 3 april rond 18.15 uur betrokken bij een aanrijding op de Rijnsburgerweg. Doordat zij niet voldoende rechts hield reed zij tegen de tegemoetkomende auto van een 58-jarige automobilist uit De Zilk. De politie constateerde bij de vrouw drankgebruik. Aan het bureau onderging zij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 670 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto in brand gestoken Hillegom (D1)
Op het Karel Doormanplein ontstond op donderdag 4 april rond 01.20 uur brand in een geparkeerde auto. De brandweer bestreed het vuur. De auto van een bewoner aan het plein, brandde deels uit. Hoewel de oorzaak van de brand nog niet vaststaat denkt de politie dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Zij onderzoekt de zaak.

Verdachte van mislukte straatroof aangehouden Leiden (D4)
De onbekende man die op woensdag 3 april kort na middernacht op de Morssingel poogde twee dames te beroven is door de politie aangehouden. Het gaat hier om 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Het gaat hier om een bekende van de politie. De politie kwam de man op het spoor door het signalement dat de dames van de man konden geven. De verdachte is ingesloten. De beroving mislukte doordat de twee in Leiden woonachtige dames de ijzeren staaf waarmee hij ze belaagde van hem afpakte en van zich afsloegen. Nadat een automobilist stopte ging hij er vandoor.

Man valt in betonijzer Roelofarendsveen (D3)
Een 54-jarige bewoner van een woning aan het Zuideinde viel op woensdag 3 april rond 18.25 uur tijdens werkzaamheden in zijn tuin in een rechtopstaand stuk betonijzer. Het ijzer drong de borstkast van het slachtoffer binnen. Hulpverleners wisten het ijzer weer te verwijderen. Met inwendig letsel is de man overgebracht naar het LUMC. De traumaheli verleende ter plaatse assistentie.

Vrouw van handtas beroofd Alphen aan den Rijn (D3)
Een 71-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is op woensdag 3 april rond 19.30 uur voor haar woning aan de Prins Hendrikstraat beroofd van haar handtas. Een nog onbekende jongeman pakte de tas met geweld uit haar handen en ging er vervolgens op een fiets vandoor. De vrouw ging nog achter haar belager aan maar viel. Een getuige van het voorval wist eveneens de straatrover niet te achterhalen. In de handtas zat onder meer een portemonnee met wat kleingeld.

Overlast crossende scooters Moordrecht (D2)
De politie heeft op maandag 1 april gecontroleerd op overlast van een groepje crossende scooterrijders in het park aan de Oost Ringdijk. Ter plaatse bekeurde de politie twee bestuurders voor het rijden zonder de helm en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. Een motoragent hield daarnaast nog drie van de bestuurders die ervandoor waren gegaan staande. Deze kregen eveneens een bekeuring voor het rijden zonder de helm.

Poging inbraak Driebruggen (D2)
In de Kastanjelaan zijn in de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 april twee pogingen tot woninginbraak gedaan. Men had bij de ene woning geprobeerd de achterdeur open te breken en bij de nadere woning had men geprobeerd zowel achterdeur als raam open te breken. Bij deze woning ging om 05.30 uur het alarm af. Toen de bewoner poolshoogte ging nemen zag hij een auto hard wegrijden.

Jongetje aangereden Gouda (D2)
Een 9-jarige Gouds jongetje is woensdag 3 april rond 17.40 uur aangereden door een 20-jarige Goudse automobiliste. De Goudse reed over de Constantijn Huygensstraat toen het jongetje tussen de geparkeerde auto's door ineens de straat oprende. De Goudse kon niet meer op tijd stoppen. Een aanrijding volgde. Het jongetje is met een hoofdwond en een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.

Bellende automobilist onder invloed Gouda (D2)
De politie heeft woensdagavond 3 april een 35-jarige Stolwijker aangehouden. De man was tijdens het rijden mobiel aan het bellen. Hiervoor heeft hij een boete van ¤ 136,- gehad. Ook bleek de man gedronken te hebben. De ademanalyse kwam uit op 510 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

--- einde berichten ---