Gemeente Helmond


3 april 2002
"Blauw en groen .. Moet je doen!!" Helmondse versie van de boomplantdag

"Blauw en groen .. Moet je doen!!" is een nieuw project van de Gemeente Helmond waarbij kinderen van de basisscholen worden betrokken. "Blauw en groen .. Moet je doen!!" is een herziene versie van de landelijke boomplantdag. Het is de bedoeling dat dit project 2 keer per jaar wordt uitgevoerd, namelijk in het voorjaar en in het najaar. Het eerste project is uitgevoerd op dinsdag 2 april.

De kinderen hebben, in samenwerking met de gemeente, bomen en struiken geplant en hebben uitleg gekregen over waterbeheer. Het aanplanten gebeurde op een plek in de nabijheid van de scholen die bij het project betrokken waren, dus in de buurt van de leefomgeving van de kinderen.
Doelstelling van het project is om kinderen meer te betrekken bij de natuur in hun eigen leefomgeving.

Het 1e project is uitgevoerd door de basisscholen Odulfus, St. Joris en De Vendelier, uit de wijken Mierlo-Hout en Brandevoort De plaats van handeling was het park dat wordt omsloten door deze wijken, en dat aan de westelijke zijde wordt begrenst door de Stepekolk-Oost en aan de oostelijke zijde wordt begrensd door de nieuwe tennisbanen van tennisvereniging Carolus.