Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 4 april 2002

Fiets, loop of skate naar je werk
AMBTENAREN GELDROP GAAN EXTRA BEWEGEN VOOR BURKINA FASO

Het college van de gemeente Geldrop heeft besloten om ook dit jaar weer deel te nemen aan het project 'Fiets naar je werk, trap eens wat vaker naar je baas'. Deze campagne van het COS Oost-Brabant is er op gericht om de medewerkers te stimuleren tot het gebruik van de fiets in het woon- werkverkeer. Het gebruik van de benenwagen of skates wordt eveneens aangemoedigd. Elke afgelegde kilometer brengt 0,025 op voor Burkina Faso, een ontwikkelingsland waar Geldrop een speciale band mee heeft.

CAMPAGNE
De campagne is met ingang van 1 april jl. gestart en loopt tot 1 oktober 2002. Deze is gericht op het stimuleren van het gebruik van de fiets, de benen of skates in het woon-werkverkeer, gekoppeld aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid in ontwikkelingslanden. In Brabant wordt deze actie gecoördineerd door de beide Brabantse COSsen, centra voor internationale samenwerking. Een belangrijk kenmerk van deze campagne is het samenvallen van voordelen op verschillende terreinen. Er is sprake van een viervoudige win-win situatie: winst voor de economie, het milieu, de gezondheid en voor duurzaamheidsperspectieven in ontwikkelingslanden. Dit jaar worden voor het eerst ook Geldropse bedrijven gevraagd om hun medewerkers tot deelname aan het project te stimuleren.

MAXIMUM
De gemeentelijke medewerkers worden gestimuleerd om aan de actie mee te doen. De gemeente stelt per afgelegde kilometer een bedrag beschikbaar voor een invalidenproject in Burkina Faso. De bijdrage is maximaal 750,-.