Politie Amsterdam-Amstelland

Jonge verkrachter aangehouden
3-4-2002. Eind vorige week is een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van afpersing en verkrachting van een leeftijdgenoot. De verdachte, afkomstig uit het stadsdeel Westerpark, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij is inmiddels voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
In het belang van het onderzoek en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de minderjarige verdachte en het slachtoffer, kan verder niet op deze zaak worden ingegaan.


---

Winkeldief overmeesterd
3-4-2002. Vanochtend om kwart voor tien hield de politie een 31-jarige Amsterdammer aan die kort daarvoor op heterdaad was betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal op de Ferdinand Bolstraat. De man vluchtte de winkel uit met een friteuse onder zijn arm. Twee wegwerkers zagen dit gebeuren en kwamen direct in actie. Zij wisten de man te traceren en brachten hem terug naar de winkel. Daar zag de man opnieuw kans te ontsnappen. Nu werd de achtervolging ingezet door winkelpersoneel. Toen die hem uiteindelijk te pakken kreeg op de Albert Cuypmarkt, trok de verdachte een mes en bedreigde hen. Dit werd gezien door omstanders die zich om de man heen opstelden. Deze overmacht werd hem te groot, waarop hij zijn mes liet vallen en zich overgaf. Inmiddels gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse en namen de aangehouden winkeldief over. De man is ingesloten.


---

Bus rijdt kind aan
3-4-2002. Een vierjarig meisje is vanmiddag op het Krugerplein aangereden door een bus. Het kind raakte licht gewond. Een bus van het openbaar vervoer reed over het Krugerplein en minderde vaart om te stoppen en een passagier te laten instappen. Het kind stak links van de bus het zebrapad over en kwam voor de bus terecht. De chauffeur zag het te laat en reed tegen het kind aan, waardoor zij kwam te vallen. Het meisje is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis en zal ter observatie worden opgenomen.