Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 4-04-2002
persberichten van donderdagmorgen 4 april 2002 Bert Visser 0592 - 331144 0651 - 611629

Wesp oorzaak ongeval

HOOGEVEEN - Een 42 jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogeveen is woensdagmiddag op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen met zijn vrachtauto op een lantaarnpaal gebotst. De trucker verloor de controle over zijn vrachtauto nadat hij door een wesp was gestoken. De politie heeft de doodgeslagen wesp aangetroffen in de cabine van de vrachtauto.

Letsel bij kop-staart botsing

EELDE - Een 34 jarige automobilist uit Leek is woensdagmiddag met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De man remde op de Esweg in Eelde voor een overstekende kat. Hij werd daarbij van achteren aangereden door een auto, bestuurd door een 36 jarige automobilist uit Groningen.

Betrokkene aanrijding overleden

MEPPEL - Een 73 jarige automobilist uit Meppel die de afgelopen vrijdagmiddag op de Brouwersstraat in zijn woonplaats betrokken was bij een verkeersongeval is woensdag aan zijn verwondingen overleden. De man was met rugklachten een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Bromscooter gestolen

EELDERWOLDE - Een 65 jarige kampeerder uit Uddel heeft woensdagnacht bij de politie aangifte gedaan van zijn vrijwel nieuwe bromscooter. De man verbleef op een camping aan de Oude Badweg.Rond drie uur hoorde hij volgens hem iets rommelen bij zijn camper. Toen hij ging kijken bleek zijn brommer te zijn rood zilveren Peugeot Speed Fight te zijn verdwenen.

Inbraken

MEPPEL - Woensdagnacht zijn twee bedrijven in de binnenstad van Meppel bezocht door inbrekers.Om half drie was het raak bij een bakkerij aan de prinsengracht. De eigenaar ontdekte dat het hele pand was doorzocht. Wat er precies weg is, is nog niet duidelijk. Een uur later ging het inbraakalarm over bij een bedrijf aan de Keizersgracht. Aan de achterzijde bleken twee deursloten te zijn vernield. Toen de eigenaar bij de zaak kwam trof hij voor het pand drie mannen aan. Die beweerden niets met een eventuele inbraak van doen te hebben.

Gewelddadige klant

RODEN - Een 26 jarige verkoopster van een speelgoedzaak aan de Heerestraat in Roden is woensdagmiddag door een tot nu toe onbekende klant in haar gezicht geslagen. Ze hield er een gezwollen lip aan over. De man kwam binnen met het verzoek een horloge te mogen ruilen dat hij de vorige week in die winkel zou hebben gekocht. Omdat hij geen kassabon kon tonen was dat niet mogelijk. De man verliet daarop kwaad de winkel. Even later kwam hij terug en sloeg hij de verkoopster met een boek in het gezicht. Het ging volgens de verkoopster om een man van ongeveer 35 jaar. Hij was vrij lang en droeg kort, donkerblond haar. De man was gekleed in een joggingbroek en hij liep op sportschoenen.

Ruzie op OC

HOOGEVEEN - De politie heeft woensdagavond op het Opvangcentrum aan de Fokkerstraat in Hoogeveen een 21 jarige Mongool aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. De man zou diverse mensen hebben bedreigd met een mes. De politie heeft het mes in beslag genomen. De ruzie zou zijn ontstaat toen de Mongool was gaan fietsen op de fiets van een Afrikaanse asielzoeker. De twee hadden met elkaar gevochten en waren door omstander uit elkaar gehaald. Later was de vechtpartij elders op het terrein voortgezet. Daarbij zou de Mongool door het lint zijn gegaan en met zijn mes diverse mensen hebben bedreigd.

Laser betrapt hardrijders

MEPPEN / DALEN / OOSTERHESSELEN

Bij een laser / snelheidscontrole op diverse locaties in Zuid Oost Drenthe zijn woensdag 22 automobilisten bekeurd omdat ze te snel hebben gereden. De hoogste snelheid is gemeten op de Klenkerweg in Oosterhesselen. Een automobilist kwam daar binnen de bebouwde kom langs met 82 echte kilometers.