Gemeente Capelle a/d IJssel

Stemmen in een stembureau naar keuze

De burgemeester van Capelle aan den IJssel maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 15 mei 2002 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. Schriftelijke aanvraag

1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op 1 mei 2002, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 2 april 2002 als kiezer is geregistreerd.


3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer de verzoeker bij volmacht aan de stemming deelneemt.


4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. Mondelinge aanvraag

1. De kiezer moet hiervoor, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op 10 mei 2002 voor de verkiezing de oproepingskaart overleggen bij het Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats op dinsdag 2 april 2002.


2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gezet, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.


3. Nadere inlichtingen worden verstrekt door het Bureau verkiezingen,
Rivierweg 111, telefoon 010-2848323/010-2848310.