Korps: Groningen, plaats: Diverse 4-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 4 april 2002

Dagelijkse persinformatie regio Groningen

Groningen: rood licht controle
In de ochtendspits van woensdag werd op de Nieuwe Ebbingestraat een rood licht controle gehouden. Er werden tijdens de controle 52 bestuurders van fietsen en bromfietsen aangehouden en bekeurd. Een 30-jarige stadjer weigerde zijn naam op te geven en hij werd meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring en zijn personalia mocht hij vertrekken.

Groningen: agressief gedrag
In de Oude Boteringestraat kreeg een 31-jarige automobilist uit Groningen meerdere boetes opgelegd. De man reed met grote snelheid door de Boteringestraat. Toen hij moest wachten voor een vuilniswagen trachtte de bestuurder via het trottoir de auto te passeren. Dit lukte niet, waarna de bestuurder door het veroorzaken van extra veel gas wilde laten weten dat hij haast had. Toen agenten hem aanspraken weigerde hij zijn gedrag aan te passen. Uiteindelijk kreeg de man meerdere boetes opgelegd voor het niet tonen van zijn rij- en kentekenbewijs, het niet dragen van gordels en voor het rijden over het trottoir.

Groningen: botsing met politie auto
Een 27-jarige stadjer en zijn evenoude vriendin botsten woensdagmiddag op de Nieuwe Ebbingestraat met hun fiets tegen een politieauto. De 58-jarige bestuurder van de politieauto wilde linksaf de Ebbingestraat inrijden, waarbij hij op de voetgangersoversteekplaats werd aangereden door de beide fietsers. De fietsers liepen beiden schouder en nekletsel op en moesten voor onderzoek naar een ziekenhuis worden gebracht. De politieauto bleek nauwelijks schade te hebben.

Groningen: belediging
Op de Bloemsingel hebben agenten woensdag een 44-jarige stadjer aangehouden. De man stond bij de methadonpost toen agenten passeerden. Hierbij begon de man de dienders uit te schelden. De man werd daarop door de agenten aangehouden ter zake belediging. Aan het bureau werd hij gehoord en kreeg hij een proces verbaal.

Groningen: knieletsel na eenzijdig ongeval
Een 32-jarige man uit Groningen liep woensdagmiddag op de Cortinghlaan knieletsel op toen hij met zijn bromfiets onderuit ging. De man heeft volgens getuigen behoorlijk hard gereden waarbij hij de macht over het stuur kwijt raakte. Hierbij botste hij met zijn plof tegen een houten hek. De bromfiets liep forse schade op en de bestuurder bleek met onderbeen en knieletsel naar een ziekenhuis te moeten.

Groningen: woningbrand aangestoken
Een 33-jarige vrouw uit Groningen werd woensdagavond bij haar woning aan de Godekenheerd aangehouden in verband met brandstichting. Buurtbewoners hadden de brandweer gebeld dat in de woning van de vrouw brand woedde. De brandweer constateerde dat er een begin van een uitslaande brand was, die bleek te zijn ontstaan in een vloerkleed in de woonkamer. De bewoonster, die onder invloed van alcohol en in verwarde toestand verkeerde, werd meegenomen naar het politiebureau waar zij voor de nacht werd ingesloten. Een naastgelegen pand liep waterschade op. Ook de woning van de vrouw liep forse schade op.

Groningen: vrouw van tas beroofd
Een 54-jarige vrouw uit Groningen werd woensdagavond op de Helperzoom van haar schoudertas beroofd. De vrouw reed op haar fiets toen de dader van de overval naast haar kwam rijden. De man, ongeveer 19 jaar oud met donker stekelig haar, begon al rijdend aan de tas te trekken, waarbij hij samen met de vrouw ten val kwam. De verdachte zag kans de tas weg te nemen en te voet de bossages van de flats in te vluchten. Zijn fiets bleef op de plek achter. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op.

Groningen: bedreiging met vuurwapen
Na het verlaten van een woning aan de Helper Kerkstraat heeft de politie een 37-jarige stadjer aangehouden. De man had op de tippelzone aan de Bornholmstraat enkele bezoekers bedreigd met een vuurwapen. Op grond van het kenteken van de auto waarmee de verdachte vertrok kon de politie hem achterhalen. Toen hij samen met een 44-jarige man uit Drachten en een 21-jarige vrouw uit Groningen in een auto stapte konden agenten de auto staande houden en hem aanhouden. De beide andere inzittenden werden na verhoor de straat weer opgestuurd. De 37-jarige stadjer werd ingesloten.

Groningen: verdachte wil graag onderdak
Een 36-jarige Groninger was afgelopen nacht op zoek naar onderdak bij de politie. Dankzij het ingooien van een tweetal ruiten van een supermarkt aan het Overwinningsplein lukte hem dit ook. Getuigen zagen dat de man de ruiten vernielde en goederen uit de winkel wegnam. Zij wisten de verdachten te pakken en over te dragen aan de politie. Hij verklaarde tot twee keer toe etenswaren te hebben weggenomen, omdat het zo lang duurde voordat de politie hem kwam halen. De man is ingesloten omdat hij van meerdere feiten wordt verdacht.

Winschoten: inbrekers aangehouden
Na een tip heeft de politie woensdag rond middernacht op de Udesweg in Winschoten een 18-jarige inwoner van Onstwedde en diens kompaan, een 24-jarige inwoner van Stadskanaal, aangehouden. Het tweetal reed in een auto, waarvan de kofferbak open stond en waarin allerlei spullen lagen zoals wandcontactdozen en andere elektramaterialen enkele keukenkastjes, een schuurmachine en een telefoontoestel. Vrij snel werd duidelijk dat een deel van de spullen afkomstig was van een bouwplaats aan de Vondellaan in Winschoten. Het tweetal is voor nader onderzoek ingesloten.

Blijham: forse schade na botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising Kentersweg met de Turfweg in Blijham, die woensdagavond plaatsvond, ontstond forse schade aan beide autos. Een van de betrokkenen, een 37-jarige inwoonster van Oude Pekela, verleende vanaf de Kentersweg geen voorrang aan de andere automobilist, een 58-jarige inwoner van Drieborg die over de Turfweg reed. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: bouwvakker gewond
Een inwoner van Sellingen (leeftijd niet bekend) is woensdagmiddag gewond geraakt op een bouwplaats aan de Boerhaavestraat in Stadskanaal. Hij was met een collega bezig om een steiger te plaatsen bij een buitenmuur. Op dat moment viel een gedeelte van de binnenmuur naar beneden, vermoedelijk door een harde windvlaag. De man werd door enkele stenen geraakt en werd ter behandeling van hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon daarna het ziekenhuis weer verlaten. De arbeidsinspectie is door de politie op de hoogte gesteld.

Musselkanaal: geheime zender uit de lucht
In samenwerking met de Radio Controledienst heeft de politie woensdagmiddag in Musselkanaal een geheime zender in beslag genomen. Het ging om de zender die uitzond onder de naam kleine piraat. Tegen de 20-jarige inwoner van Musselkanaal bij wie de zender in beslag werd genomen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uithuizen: agressieve asielzoeker aangehouden
In het AZC te Uithuizen heeft de politie woensdagmiddag een 26-jarige bewoner aangehouden die kort daarvoor een medebewoner had bedreigd en mishandeld. Bij de aanhouding was hij nog bijzonder agressief. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij weigerde mee te werken aan het onderzoek. Na lange tijd wilde hij met behulp van een tolk een verklaring afleggen. Hij werd daarna weer op vrije voeten gesteld. De medebewoner liep geen noemswaardige verwondingen op De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.13euro pm)