Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 4-04-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Afval gedumpt
ZEEWOLDE Staatsbosbeheer heeft woensdagmorgen bij het Nulderpad gedumpt afval aangetroffen, onder meer verfblikken en huishoudelijk afval. De politie is een onderzoek gestart om de dader te achterhalen.

Brandje
ZEEWOLDE De brandweer heeft woensdagmiddag uit moeten rukken naar de Westergo om een brandje te blussen. Een aantal goederen die klaargezet waren om opgehaald te worden door de Kringloop zijn vermoedelijk in brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding op busbaan
ALMERE Op de kruising busbaan/IJsselpad heeft zich woensdagmorgen een aanrijding voorgedaan. Volgens getuigen reed een 27-jarige bromfietsster uit Almere door rood en botste tegen een passerende bus. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Haar zoontje (leeftijd onbekend), die achterop de bromfiets zat, had slechts een schaafwond op zijn arm.

Drugsdealer aangehouden
ALMERE Surveillerende agenten zagen een bromfietser het parkeerdek inrijden op de Brink. Bij controle bleek de man, een 31-jarige Almeerder, bijna vijftig zakjes wiet en tien zakjes hash bij zich te dragen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De goederen zijn in beslag genomen.

Aanhouding straatroof
ALMERE Woensdagmiddag is een 12-jarige jongen uit Almere aangehouden voor straatroof. Hij wordt ervan verdacht op het Raaltepad een 11-jarig meisje van haar mobiele telefoon beroofd te hebben. De jongen is na verhoor weer heengezonden.

Kop-staartbotsingen A6
ALMERE Op de rijksweg A6 richting Lelystad heeft zich woensdagavond een kop-staartbotsing voorgedaan. Na een kleine opstopping ging het verkeer weer rijden, maar moest kort daarna weer krachtig remmen. Een 30-jarige automobiliste uit Lelystad kon niet meer op tijd tot stilstand komen en botste achterop de auto van een 40-jarige Amsterdammer, die weer doorschoot op een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden. De Lelystedelinge is met nekklachten overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Haar auto en de auto van de Amsterdammer zijn afgevoerd.
Ongeveer anderhalf uur later deed zich op hetzelfde wegvak wederom een aanrijding voor. Een 38-jarige automobilist uit Almere zag waarschijnlijk door de laagstaande zon niet dat er voor hem een file ontstond en botste tegen de achterkant van een auto, bestuurd door een 29-jarige Almeerder. De 38-jarige is met pijn in het borstbeen voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Beide autos zijn afgesleept.

Doorrijden na aanrijding
ALMERE De politie heeft woensdagavond een 39-jarige Almeerder aangehouden omdat hij met zijn auto in de Hengelostraat een tweetal geparkeerde autos had geramd, onder invloed bleek te zijn en er diverse vermoedelijk gestolen goederen in zijn woning werd aangetroffen. Getuigen hadden gezien dat een auto twee autos had geraakt en belden de politie. Deze auto werd, beschadigd, aangetroffen op een parkeerplaats in de buurt. Vervolgens heeft de politie een bezoekje gebracht aan de eigenaar van de auto. Ze troffen hem in zijn woning aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. In zijn woning werd computerapparatuur aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig is van diefstal. Daarnaast werd een hoeveelheid wiet aangetroffen. De man is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding mishandeling
ALMERE Woensdagavond is op de Hengelostraat een 54-jarige Almeerder aangehouden. Agenten hielpen bij de afhandeling van een aanrijding (zie persbericht hierboven), toen een omstander (de 54-jarige) de agenten uitschold. De agenten vorderden de man een aantal keren om weg te gaan zodat zij rustig hun werk konden doen. De man gaf hieraan geen gehoor. Een agent liep op hem toe en probeerde hem tegen te houden, waarop de man de agent een stomp in zijn gezicht gaf. Na een korte strubbeling is de man geboeid overgebracht naar het politiebureau. De agent heeft zich in het Flevoziekenhuis moeten behandelen voor een gekneusd jukbeen en ribben. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Hij zal verhoord worden voor belediging, mishandeling, bedreiging en het niet voldoen aan vordering.