Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.55 uur

Winkeldief?

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een 91-jarige man uit Amersfoort aangehouden omdat hij mogelijk levensmiddelen had gestolen uit een winkel aan de Hellestraat.

Winkelpersoneel zag dat de man de winkel wilde verlaten zonder enkele goederen af te rekenen aan de kassa. De man had even daarvoor van enkele levensmiddelen 2 stuks gepakt. 1 was er afgerekend aan de kassa de andere verdween in de tas.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Gezien de leeftijd van de man en het feit dat niet duidelijk is of hij met opzet deze goederen heeft gestolen kon hij na een gesprek het bureau weer verlaten.

Val van fiets

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag raakte twee personen gewond nadat ze van de fiets afgeduwd waren.

Omstreeks 14.50 uur fietste een 13-jarige jongen uit Amersfoort over het Jan van Riebeeckpad. Achterop zat een vriend, een 12-jarige jongen uit Leusden. Op een gegeven moment kreeg de 13-jarige een duw van een achteropkomende fietser. Hierdoor raakte de Amersfoorter in onbalans en beide jongens vielen op de grond. Door deze valpartij liep de 13-jarige jongen verschillende schaafwonden op en de 12-jarige jongen brak zijn pols.

De persoon die de 13-jarige een duw gaf is doorgefietst. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

HOOGLAND- Op de Zevenhuizerstraat vond van 13.15 tot 13.45 uur een snelheidscontrole plaats. Niemand reed te hard. Van 14.00 tot 15.00 uur vond een snelheidscontrole plaats op de Waterdreef. Hier reden 11 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer per uur. Van 15.30 tot 16.30 werd een snelheidscontrole gehouden op de Albert Schweitzersingel. Hier reden 18 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur.

AMERSFOORT- Op donderdagochtend vond er een alcoholcontrole plaats van 00.00 uur tot 03.00 uur. In totaal moesten 20 automobilisten blazen. Niemand had teveel gedronken.