Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Aanrijding met invalidevoertuig

NIEUWEGEIN Op woensdag 3 april vond een aanrijding tussen een invalidevoertuig en een brommer plaats. De bromfietser raakte licht gewond.

Rond 15.30 uur reed een 56-jarige man uit IJsselstein met zijn invalidevoertuig over de Herenweg, komende uit de richting van de Noordstedeweg. Op het kruispunt met de Hildo Kropstraat sloeg hij linksaf. Hij liet daarbij een hem tegemoetkomende 34-jarige bromfietser uit IJsselstein niet voorgaan. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg.

De bromfietser is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis. Het invalidevoertuig moest door een takelbedrijf worden weggesleept.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN Op woensdag 3 april is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 20.30 uur zagen politiemensen een automobilist over de Pallasburg rijden. Bij controle van de 36-jarige bestuurder uit Amsterdam roken zij dat hij naar alcohol rook. Uit de blaastest ter plaatse bleek dat hij teveel had gedronken en de man werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille (535 ug/l), ruim 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tevens bleek dat de man had gereden terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

De man bleek voorts gesignaleerd te staan voor de politie Rotterdam-Rijnmond. Hij is aan personeel van dit korps overgedragen en naar Rotterdam overgebracht.