Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.55 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.10 uur zagen agenten een voertuig rijden op de Biltsestraatweg. De agenten hadden het vermoedde dat de bestuurder gedronken had. De man kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 23-jarige bestuurder uit Zeist te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 5 uur en een procesverbaal werd de man naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltse Rading vond woensdagavond 3 april een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een personenauto. Hierbij raakte de bromfietsbestuurder gewond.

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding van een aanrijding letsel. Ter plaatse trof de politie een jongen (gegevens nog onbekend) op de grond naast zijn bromfiets aan. De jongen was aangereden door een 33-jarige automobilist uit Bilthoven.

Uit de verklaringen bleek dat de automobilist vanaf de Rijksweg A27 rechtsaf de Biltse Rading op wilde rijden in de richting van De Bilt. Hierbij reed de Bilthovenaar vermoedelijk door het rode verkeerslicht en kwam in botsing met de bromfietser. De bromfietsbestuurder raakte gewond aan zijn been en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De 33-jarige bestuurder bleef ongedeerd.

Bromfietser aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een jongen aangehouden die tijdens een controle weigerde mee te werken en wegreed.

Omstreeks 17.15 uur zagen agenten een bromfietsbestuurder zonder helm over het trottoir op het Ondiep rijden. De agenten gaven de 16-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken. De jongen stopte en de agenten spraken hem aan. Op dat moment gaf de Utrechter gas en wilde wegrijden. In eerste instantie kon de agent hem nog aan zijn arm vasthouden maar moest later loslaten waardoor de jongen kon vluchten.

Het nummer verzekeringsplaatje werd genoteerd. Op het bureau werd uitgezocht waar de verdacht woonde. Later in de middag werd de jongen in zijn woning aan de Naxosdreef aangehouden. Hij bekende fout geweest te zijn en bood zijn excuus aan. De bromfiets werd in beslag genomen omdat deze de constructie snelheid ruim overschreed. Na verhoor kon de jongen met een proces-verbaal naar huis.

Verkeerscontrole

UTRECHT Het Cityteam heeft in samenwerking met het scooterteam op woensdagmiddag een controle op de Oude Leidseweg uitgevoerd. Tijdens de controle werden 28 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 34 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere, het niet dragen van de helm, een te groot vermogen, het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat en het voeren van het verkeerde verzekeringsplaatje.

Van één bestuurder werd zijn bromfiets in beslag genomen omdat de brommer was voorzien van een vals framenummer.

Auto-inbreker aangehouden
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden voor het inbreken in een vrachtwagen die geparkeerd stond aan het Zandpad.

Getuige hadden gezien dat twee mannen omstreeks 14.00 uur probeerde in te breken in een vrachtwagen met een Duits kenteken. De verdachten waren inmiddels weggelopen in de richting van de Betonbuurt.

De politie heeft in de buurt gezocht en trof in de Fruitbuurt twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen werden staande gehouden door een motoragent. Op het moment dat de agent wilde afstappen rende de mannen weg. Na een korte achtervolging werd één van de mannen een 18-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden. De tweede verdachte kon uit handen blijven van de politie.

Uit de fouillering bij de verdachte kwamen een aantal goederen die vanuit de vrachtwagen waren gestolen. De man is voor verhoor ingesloten op het bureau.

Snelheidscontrole
UTRECHT Op de Darwindreef heeft de politie woensdag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 09.15 uur en 12.00 uur werden 623 voertuigen gecontroleerd. Voor 37 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit. Op de Darwindreef geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT De politie heeft een vrouw aangehouden voor het stelen van enkele kledingstukken.

Tijdens de surveillance zagen agenten een vrouw in een telefooncel zich vreemd gedragen. De vrouw 31 jaar oud en afkomstig uit Utrecht liet een aantal hangertjes vallen met nieuwe kledingstukken. De agenten vertrouwden het niet en spraken de vrouw aan. Zij bekende direct een diefstal in een winkel op Hoog Catharijne te hebben gepleegd.
br> De kleding werd teruggebracht naar de winkel en de vrouw kreeg een bekeuring plus een jaar ontzegging voor de betreffende winkel.