Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2002 Persberichten district Binnensticht 10.10 uur,

Brandstichters aangehouden

BILTHOVEN- Op woensdagmiddag werden twee jongens aangehouden nadat ze brand hadden gesticht.

Omstreeks 15.50 uur zagen getuigen dat een tweetal jongens, van 10 en 11 jaar oud afkomstig uit Bilthoven, brand aan het stichten waren aan de Kees Boekenlaan. De politie werd gewaarschuwd en de jongens werden aangehouden. Ze verklaarden een papiertje in de brand te hebben gestoken en toen dit op de grond viel ontstond er brand. Ze probeerde dit nog uit te trappen maar dit lukte niet. De brandweer werd gewaarschuwd en bluste de brand. Een stuk van 20 bij 20 meter brandde geheel af.

De jongens zullen via bureau een alternatieve straf moeten ondergaan.

Man door het lint

ZEIST- Op woensdagavond werd een 26-jarige man uit Zeist aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit naar winkelpersoneel.

Omstreeks 19.50 uur ontstond er in de winkel aan de Hoog Kanje een woordenwisseling tussen de 26-jarige man en winkelpersoneel. De man was het niet eens over het geld wat hij terugkreeg van zijn ingeleverde statiegeldflessen. De man kreeg zijn zin niet en begon bedreigende taal te uiten. Winkelpersoneel waarschuwden de politie. Toen zij ter plaatse kwam werden de agenten uitgescholden door de man en hij probeerde een van de agenten een kopstoot te geven.

De man uit Zeist werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

ZEIST- Op de Boulevard werd van 10.30 uur tot 11.45 uur een verkeerscontrole gehouden.

Hier werden 710 voertuigen gecontroleerd. 47 automobilisten reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 kilometer per uur waar 50 is toegestaan. Naast de snelheidscontrole kregen 25 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen, 2 automobilisten kregen een bekeuring vanwege het feit dat ze een mobiele telefoon in hun hand hadden en een automobilist kreeg een bekeuring omdat de kentekenplaat niet leesbaar was.