Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Inbreker op damestoilet

MONTFOORT Op woensdag 3 april zijn twee inbrekers aangehouden.

Rond 04.50 uur kreeg de politie de melding dat door twee personen werd ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Plaats. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij een man bij het betreffende pand wegrennen. Deze man, 25 jaar oud en afkomstig uit Montfoort, kon na een korte sprint door een politieman worden aangehouden.

In de horecagelegenheid kon even later de tweede verdachte, een 24-jarige man uit Sliedrecht, worden aangehouden. Hij had zich op de damestoilet verstopt en deze op slot gedaan. De politiemannen hadden echter weinig moeite de deur te openen.

De mannen hadden geld, sloffen sigaretten en enkele jassen weggenomen. Beide verdachten zijn op het politiebureau ingesloten.

Aanrijding

WOERDEN Op woensdag 3 april raakten vier auto`s betrokken bij een aanrijding. Twee betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 13.15 uur reed een 50-jarige automobiliste uit Zegveld over de Europabaan, komende uit de richting van de Wulverhorstbaan. Voor haar reed een 68-jarige automobilist uit Woerden, daarvoor een 25-jarige automobiliste uit Benschop en daarvoor een 44-jarige automobilist uit Gorinchem. De 50-jarige Zegveldse zag te laat dat de auto`s voor haar remden. Zij botste achter op de auto van de 68-jarige automobilist en door de ontstane kettingreactie botste die tegen de auto van de 25-jarige automobiliste en die weer tegen die van de 44-jarige automobilist.

Twee ambulances kwamen ter plaatse. De dochter van de Zegveldse automobiliste had last van haar voet en werd voor onderzoek naar het Hofpoortziekenhuis gebracht. Ook de 25-jarige automobiliste werd voor onderzoek naar hetzelfde ziekenhuis vervoerd. Beiden konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Laserguncontrole

KAMERIK De politie heeft op woensdagmiddag 3 april met de lasergun een snelheidscontrole op de Van Teijlingenweg gehouden. In totaal werden ongeveer 150 voertuigen gecontroleerd. Veertien bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u en werden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Doorrijder aangehouden

MAARSSEN Op woensdag is de bestuurder van een bestelbus aangehouden. Hij was doorgereden na een voetganger te hebben aangereden.

Rond 18.05 uur stonden twee mannen, 19 en 22 jaar oud en beiden afkomstig uit Maarssen, op de M. H. Trompstraat bij hun auto. Zij zagen dat de bestuurder van een bestelbus in strijd met het eenrichtingsverkeer de straat inreed. De 22-jarige Maarssenaar sprak hem aan, maar de automobilist reed gewoon door, waarbij hij de op zijn hurken zittende 22-jarige Maarssenaar raakte. Daardoor liep de man een geschaafde elleboog en een dikke enkel op. De bestuurder reed daarop achteruit de straat uit.

Via de politiemeldkamer werden politiemensen verzocht naar de betrokken bestelbus uit te kijken. De 48-jarige verdachte kon even later op de Dieselweg in Utrecht worden aangehouden.

Autokraker aangehouden
WOERDEN / ZEGVELD Op woensdag 3 april werd in een bestelbus ingebroken. Eén van de verdachten kon later worden aangehouden.

Rond 20.30 uur zag een getuige dat op de Kruittorenweg in Woerden door drie jongens in een bestelbus werd ingebroken. Bij de inbraak werd een laptop uit de bestelbus weggenomen. De 37-jarige eigenaar uit Woerden deed in de loop van de avond aangifte van de inbraak in zijn bestelbus.

Middels onderzoek kon de politie de identiteit van één van de verdachten vaststellen. Deze 17-jarige jongen uit Zegveld werd aan het eind van de avond in Zegveld aangehouden. De gestolen laptop werd op de kamer van de jongen aangetroffen. De verdachte is op het politiebureau van Maarssen ingesloten. Naar de beide andere verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld.