Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


595. IBP en CDA vormen samen coalitie in Hoogvliet

4 april 2002

De achterban van zowel de IBP als het CDA hebben de onderhandelaars van beide partijen groen licht gegeven voor het vormen van een coalitie gebaseerd op in totaal 14 (11 voor de IBP en 3 voor het CDA) van de 19 raadszetels.

Vanuit de IBP wordt Kees van Pelt, huidig fractievoorzitter en acht jaar actief in de deelraad, voorgedragen om de functie van voorzitter de komende vier jaren in te vullen. Hij volgt daarmee Hans Elemans op, die er na 17 jaar raads- en bestuurswerk mee stopt. Vanuit de IBP wordt daarnaast Jacqueline Cornelissen voorgedragen die sinds 1988 in de Hoogvlietse deelraad zit en de afgelopen 4 jaar lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente is geweest. Zij krijgt wederom de portefeuillehouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling in handen.
Vanuit het CDA wordt Arnold van der Heijde voorgedragen om het beheer van de portefeuille Welzijnszaken/werkgelegenheid voort te zetten. Arnold van der Heijde is sinds 1985 lid van de deelgemeenteraad en heeft de afgelopen 8 jaar dezelfde portefeuille beheerd. De IBP heeft na 6 maart met alle Hoogvlietse partijen om de tafel gezeten en daarmee bijzonder plezierige en constructieve besprekingen gevoerd. Een voor de hand liggende coalitie tussen CDA en IBP aan de hand van de verkiezingsuitslag en alle speculaties daaraan voorafgaand was voor de IBP geen reden om niet bij alle partijen (PvdA, VVD en CDA) te informeren hoe zij dachten over de vorming van een nieuw dagelijks bestuur. Daarbij heeft ook een zorgvuldige weging van de beleidsonderdelen binnen de portefeuilles plaatsgevonden. Op de achtergrond zal een in concept gereed coalitieakkoord verder worden uitgewerkt dat in de raadsvergadering van 25 april zal worden gepresenteerd. De nieuwe coalitie kiest daarin voor continuering van beleid.