Politie Amsterdam-Amstelland

Autobrand in de W. la Croixstraat
4-4-2002. Vannacht rukten brandweer en politie uit naar een brand in een auto op de Willy la Croixstraat. Een buurtbewoner had al een tuinslang ter hand genomen en bestreed daarmee het vuur. De brandweer maakte het karwei af. De auto raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.


---

Bus rijdt kind aan
3-4-2002. Een vierjarig meisje is vanmiddag op het Krugerplein aangereden door een bus. Het kind raakte licht gewond. Een bus van het openbaar vervoer reed over het Krugerplein en minderde vaart om te stoppen en een passagier te laten instappen. Het kind stak links van de bus het zebrapad over en kwam voor de bus terecht. De chauffeur zag het te laat en reed tegen het kind aan, waardoor zij kwam te vallen. Het meisje is met lichte verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis en zal ter observatie worden opgenomen.
Jonge verkrachter aangehouden
3-4-2002. Eind vorige week is een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van afpersing en verkrachting van een leeftijdgenoot. De verdachte, afkomstig uit het stadsdeel Westerpark, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij is inmiddels voorgeleid en door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
In het belang van het onderzoek en de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de minderjarige verdachte en het slachtoffer, kan verder niet op deze zaak worden ingegaan.


---

Inbrekers snackkar gepakt
4-4-2002. Woensdagochtend vroeg hield de politie twee mannen (18 en 21 jaar) aan op verdenking van een inbraak in een snackkar aan de Zuiderzeeweg.
Surveillerende agenten zagen het tweetal rond half vijf lopen met een paar zware plasticzakken. Daarin zat snoepgoed, frisdrank en brood. Omdat zij werden aangetroffen in de buurt van een snackkar, besloten de agenten daar een onderzoekje in te stellen. Al snel bleek dat er was ingebroken. De verdachten zagen kans er vandoor te gaan, maar konden slechts korte tijd van hun herwonnen vrijheid genieten. Een speurhond vond hen in de omgeving. Zij hadden zich verstopt onder een geparkeerde auto. De verdachten zijn ingesloten en zullen worden voorgeleid bij de officier van justitie.


---

Gestoken bij drugsruzie
4-4-2002. Vannacht rond half twee kwam een hevig uit zijn hals bloedende man het politiebureau aan de Beursstraat binnenlopen. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij werd opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De 46-jarige man verklaarde tegenover de politie dat hij ruzie had gekregen om een bolletje verdovende middelen en dat dit was uitgemond in een steekpartij.


---

Auto slaat over de kop
4-4-2002. Vannacht raakte een 23-jarige Amsterdammer gewond bij een aanrijding op de kruising Burgemeester Rendorpstraat / Louis Couperusstraat. Zijn wagen kwam daar in botsing met een andere auto, sloeg over de kop en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De man is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en mocht daarna naar huis. De andere bestuurder kwam er met wat lichte verwondingen vanaf.
Brandstichting Wieringerwaardstraat
4-4-2002. Woensdagavond ontstond brand in de Wieringerwaardstraat. Een hoeveelheid grofvuil vatte vlam. Het vuur sloeg over naar een schutting. Er raakten twee autos beschadigd. De brandweer had de situatie snel onder controle en kon erger voorkomen. De brand is waarschijnlijk aangestoken door een in de buurt spelend kind.

Autogordelcontrole
4-4-2002. Bij een autogordelcontrole op de Burgemeester Vening Meineszlaan afgelopen dinsdag, hebben 24 automobilsiten een bekeuring gekregen. Ook hield de politie toezicht op en rondom Plein 40-45, metrostation Sloterdijk en de Jan van Galenstraat. Bij het metrostation ter hoogte van het Orlyplein schreef de politie processen-verbaal uit voor het negeren van een geslotenverkaring.


---

Verkeers- en alcoholcontrole
4-4-2002. Woensdag tussen 14.30 en 22.30 uur hield de politie op de Karspeldreef een algemene verkeerscontrole en een alcoholcontrole. In totaal zijn er 32 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Eén persoon werd aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en voor het opgeven van een valse naam en één persoon werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor openstaande boetes. ´s Avonds tussen 19.00 en 21.00 uur werd op dezelfde locatie een alcoholcontrole gehouden. Twee beschonken automobilisten werden aangehouden en zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd.


---

Slachtoffer overval gestoken
4-4-2002. Woensdagavond werd een 27-jarige Amsterdammer van zijn laptop beroofd en in zijn been gestoken. Het slachtoffer is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en mocht daarna naar huis. De man kwam rond tien uur thuis en wilde zijn woning binnengaan. Toen hij de deur achter zich dicht wilde doen, voelde hij dat iemand daar tegenaan duwde. Onmiddellijk hierop drong een negroïde man de woning binnen en bedreigde het slachtoffer met een mes terwijl hij aan zijn schoudertas begon te rukken. Tijdens de worsteling die ontstond slaagde de berover erin de tas te bemachtigen. Kennelijk is de Amsterdammer hierbij gestoken, want hij had een bloedende wond in zijn linkerbeen. De verdachte ging ervandoor. Van hem ontbreekt ieder spoor.



---

Getuigen gevraagd!
21-3-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele (recente) misdrijven. Klik hier voor meer informatie.