Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 4-04-2002
1e Persbericht van donderdag 4 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Woensdagavond om 21.30 uur is een 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Eerder op de avond nam hij een afgesloten fiets op de Petrus Dondersstraat weg. Getuigen waar-schuwden de politie, die de verdachte met de fiets op de St. Odastraat aantrof. Verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten diefstal auto aangehouden Donderdagmorgen om 4.10 uur zag een Koninklijke Marechaussee patrouille op de van Ol-denbarneveldlaan dat een personenauto een andere personenauto sleepte. De combinatie reed met hoge snelheid richting Koudenhovenseweg Zuid. Bij controle bleek het getrokken voertuig te zijn opengebroken. De bestuurders, 22 en 26 jaar oud, uit Eindhoven zijn aange-houden. De opengebroken auto bleek die nacht vanaf de Gen. Marshallweg in Eindhoven te zijn gestolen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerij
Woensdagavond rond 21.20 uur trof de brandweer bij het blussen van een zolderbrand in een woning op de Vogezen een hennepkwekerij aan. De gewaarschuwde politie heeft de ongeveer 170 hennepplanten en de daarbij behorende apparatuur in beslaggenomen. De stroom is illegaal afgetapt. Tegen de 29-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto in brand
Donderdagmorgen rond 3.50 uur brandde op de Adonislaan een personenauto geheel uit. De brandweer bluste de brand.

Gemert: Bromfietscontrole
Woensdag tussen 14.15 en 18.00 uur is op de Komweg een bromfietscontrole gehouden. 14 bromfietsers zijn gecontroleerd. 9 daarvan kregen een proces-verbaal: 8x opvoeren brom-fiets en 1x zonder helm.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 20.30 en donderdagmorgen 7.30 uur is vanaf de Schoutstraat een rode personenauto Volkswagen Golf variant, kenteken HN-DR-52, gestolen.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
Tussen woensdag 18.00 en donderdagmorgen 7.45 uur is ingebroken in een bedrijf op de Nuenenseweg. Een ruit aan de achterzijde is vernield. Uit het pand verdween ruim 120 euro.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 8.45 en 9.15 uur is op de Broekweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 119 gecontroleerde voertuigen reden er 16 harder dan de toegestane snelheid van 30 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 63 km/u.

Op de Provincialeweg is donderdag tussen 9.20 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehou-den. 613 voertuigen zijn gecontroleerd. 39 reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.