Verbond van Verzekeraars

Nieuws en trends in Het Verzekeringsmagazine

RTL Z zendt vanaf donderdag 4 april wekelijks de 26-delige serie Het Verzekeringsmagazine uit. In dit programma worden actualiteiten en ontwikkelingen in de verzekeringsbedrijfstak besproken. Rode draad in het programma is de maatschappelijke verwevenheid van verzekeraars. Het Verzekeringsmagazine wordt mede mogelijk gemaakt door het Verbond.

In iedere aflevering wordt een beleidsmatig onderwerp aangesneden zoals het voorkomen van een pensioengat, de WAO, ziektekosten, aansprakelijkheid en toezicht op verzekeringen. Vervolgens wordt een kort overzicht van de laatste verzekeringsactualiteiten gegeven, gevolgd door een onderwerp waarvan vaak niet wordt verwacht dat er verzekeringsaspecten aan zijn verbonden, zoals bijvoorbeeld de berging van de Koersk, kunsttentoonstellingen, salvage, incident management, etc. Klik hier om het uitzendschema voor de komende afleveringen te bekijken.

Het programma wordt gepresenteerd door Charles Huijskens, bekend van actualiteiten- en nieuwsprogrammas. Iedere aflevering wordt wekelijks in totaal vier keer op donderdag uitgezonden (om 08.40, 11.40, 15.40 en 23.40 uur). Een extra herhaling vindt plaats op de daaropvolgende zaterdag om 09.40 uur. De eerste dertien afleveringen zullen voor de zomervakantie worden uitgezonden tot en met 8 juni; de rest van de uitzendingen volgt vanaf 29 augustus tot en met 14 december. Op dit moment bereikt RTL Z met haar programmas zon 0.8 tot 1.2 miljoen mensen. RTL Z richt zich als zender op financieel en economisch geĂŻnteresseerde kijkers en/of het bedrijfsleven. Het ambitieniveau van de zender ligt hoog: het streven is om het Financieele Dagblad van de tv te worden.

april 2002