Gemeente Wassenaar

Gemeentelijke legpenning voor E.H.A. Beers
04-04-2002

Op 4 april heeft de wethouder voor ouderenbeleid drs H.H.M. Klooster de gemeentelijke legpenning uitgereikt aan de heer E.H.A. Beers, bestuurslid van de Vereniging Federatie Wassenaarse Ouderen organisaties.

De heer Beers zal op 4 april afscheid nemen als bestuurslid van de Vereniging Federatie Wassenaarse Ouderen organisaties. Sinds de oprichting van de Federatie is hij actief geweest als bestuurslid. Tevens is hij in de periode 1994 tot 1999 voorzitter van de Federatie geweest. De heer Beers is de grote stimulator en initiator geweest van de vorming van een gemeenschappelijke verenigingsvorm voor de belangenbehartiging van de vele ouderenorganisaties die Wassenaar kende en heeft dan ook aan de wieg gestaan van de ontwikkeling en oprichting van dit overkoepelend orgaan van Wassenaarse Ouderen Organisaties.

De heer Beers is thans nog bestuurslid van de SWOW en is in Zoetermeer bij een vergelijkbare organisatie actief geweest. Daarnaast is hij sinds 1993 afdelingsvoorzitter van de ANBO afdeling Wassenaar. Binnen de ANBO was de heer Beers ook voorzitter van het Regionale Samenwerkingsverband ANBO Haaglanden en bestuurslid van de ANBO Zuid-Holland.

Door zijn werkzaamheden voor de ouderenorganisaties kwam de heer Beers in contact met de zorgaanbieders. Mede daardoor is hij nauw betrokken geraakt bij de afstemming van vraag en aanbod in de zorg. Voor met name de ouderen is door zijn inzet een betere afstemming en integratie van de vraag naar en het aanbod van zorg geïnitieerd en gerealiseerd.

De heer Beers is onder meer oud-leraar Engels van het Adelbertcollege en ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Wassenaar.