SONY ONLINE ENTERTAINMENT INC

Sony Online Entertainment zet wereldwijde expansie voort

Bedrijf maakt ingebruikname server in Amsterdam bekend

Amsterdam - Sony Online Entertainment Inc., wereldmarktleider op het gebied van grootschalige on line gaming, heeft vandaag bekend gemaakt dat 's werelds nummer 1 multiplayer on line game EverQuest(R)nu via lokale servers in Amsterdam gespeeld kan worden. Het populairste on line game in Europa is nu beter toegankelijk en internationale gamers kunnen veel plezier beleven aan een gelokaliseerde EverQuest. Deze nieuwe server maakt deel uit van een reeks lokaliseringsprojecten voor de Europese en Aziatische markt met onder meer aanvullende betalingsmogelijkheden. De eerste Europese server is op 1 november 2001 met groot succes in Groot-Brittannië geïntroduceerd en bedient nu 's avonds meer dan 2000 spelers tegelijkertijd.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20011203/LAM002)

Vice-president marketing van Sony Online Entertainment Scott McDaniel: 'Uitbreiding van onze wereldwijde schare on line gamers is van meet af aan onze topprioriteit geweest'. 'Door onze internationale inspanningen om EverQuest geschikt te maken voor lokaal gebruik, kunnen we het bereik van het spel blijven uitbreiden en het aantal spelers wereldwijd laten groeien.'

Het afgelopen jaar heeft SOE haar internationale aanwezigheid actief versterkt. The Station(R) (www.station.com), een toonaangevende site voor on line spelletjes, is nu vertaald in het Japans, Frans en Duits. Met momenteel meer dan 40 fantastische games, moeiteloze navigatie en een gebruiksvriendelijke interface, surfen meer dan 12 miljoen spelletjesfanaten naar Station.com voor het beste op het gebied van on line gaming.

De server in Amsterdam is de tweede die voor de Europese markt wordt ingezetna de lancering in november van de Britse EverQuest server. Bovendien heeft Sony Online Entertainment onlangs een partnership bekendgemaakt met Ncsoft om EverQuest te kunnen spelen op game servers in Korea. Het inzetten van extra game servers voor EverQuest in nieuwe markten maakt sneller spelen voor een internationaal publiek mogelijk. Sneller spelen gekoppeld aan vertalingen binnen games versterkt de algehele ervaring van EverQuest voor internationale spelers door meer spelplezier en gebruiksgemak te bieden.

EverQuest blijft groeien met succesvolle uitbreidingen als The Ruins of Kunark(TM), The Scars of Velious(TM) en The Shadows of Luclin(TM). Met nieuwe spelersfuncties en nog betere graphics is EverQuest: The Shadows of Luclin op dit moment het meest veelomvattende uitbreidingspakket dat is uitgebracht. Sony Online Entertainment heeft recentelijk de nieuwste uitbreiding van de enthousiast ontvangen EverQuest-serie aangekondigd, EverQuest: The Planes of Power. The Planes of Power wordt dit najaar uitgebracht en geeft spelers toegang tot de machtigste goden in heel Norrath. Tijdens piekuren hebben meer dan 98.000 avonturiers en drakendoders de wereld van Norrath gelijktijdig verkend. EverQuest telt momenteel meer dan 425.000 abonnees. SOE heeft onlangs Legends gelanceerd, een premium server die spelers van EverQuest extra functies biedt, zoals spelersprofielen en betere navigatiemiddelen. De vraag naar Legends was zo groot dat de server in de eerste maand na de lancering al zijn topcapaciteit bereikte.

Sony Online Entertainment Inc. (SOE), de on line gaming divisie van Sony Pictures Digital Entertainment, is wereldmarktleider op het gebied van grootschalige on line gaming. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego en SOE ontwikkelt, publiceert en distribueert entertainment voor de pc- en on line-markt. Met meer dan 12 miljoen geregistreerde gebruikers biedt SOE's bekroonde website The Station(R)(www.station.com) talloze spelletjes en spelersgroepen voor alle genres. Naast kassuccessen alsEverQuest(R)en Jeopardy! Online, heeft SOE een scala aan geavanceerde on line games in ontwikkeling, zoals PlanetSide(TM), Star Wars(R) Galaxies(TM) en Sovereign(TM).

Website: http://www.station.com

Christy Fritts van Sony Online Entertainment (VS), +1-858-577-3295, cfritts@station.sony.com; of Vincent Munoz van Ubi Soft (Europa), +33
1
48 18 55 09, vmunoz@ubisoft.fr

Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20011203/LAM002

AP-archief: http://photoarchive.ap.org

PRN Fotodesk, +1-888-776-6555 of +1-212-782-2840


04 apr 02 14:34