Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.30 u) Donderdag, 4 april 2002

District Maastricht

Maastricht; auto inbeslaggenomen
Bij controle afgelopen woensdag op de Limburglaan in Maastricht van een 27-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Maastrichtenaar geen rijbewijs heeft. Nader onderzoek wees ook uit dat de Maastrichtenaar voor soortgelijk feit ook al een paar maal eerder was bekeurd. De politie heeft de auto van de Maastrichtenaar inbeslaggenomen (werd afgesleept) en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; brandje na inbraak
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 05.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan het Terra Cottaplein in Maastricht. De politie die snel terplaatse ging ontdekte dat een ruit van een aldaar gelegen cafe was vernield en dat er een beginnend brandje was. Een boven het cafe verblijvende man werd uit voorzorg gewekt. De gewaarschuwde brandweer heeft het beginnend brandje snel geblust. Bekeken wordt nog of / wat er bij de inbraak is gestolen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gronsveld; aanrijding
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 00.50 uur vond op de Kampweg in Gronsveld een aanrijding plaats. Een 38-jarige automobilist uit Mheer botste door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een boom. De automobilist raakte bij de aanrijding niet gewond maar diens auto raakte wel zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.