Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 13.30 u) Donderdag, 4 april 2002

District Kerkrade

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen woensdag avond, omstreeks 19.00 uur vond op de Industriestraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Kerkrade botste op de kruising Industriestraat/Pleinstraat/Drievogelstraat tegen een auto, bestuurd door een 56-jarige vrouw uit Kerkrade. Daarbij kwam de bromfietsbestuurder met zijn duo-passagier, een 16-jarig meisje uit Kerkrade, ten val. De duo-passagier/het meisje raakte gewond en werd met een gebroken scheenbeen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; heterdaad
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Ailbertuslaan in Kerkrade. De politie die terplaatse ging betrapte een drietal personen die bezig waren met het demonteren van een rolluik, vermoedelijk met de bedoeling dit te stelen (maar dat wordt nog nader onderzocht). De drie verdachten, een 31-jarige man uit Kerkrade en twee mannen (32/34) uit Hoensbroek, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Ze hadden allerlei gereedschap bij zich dat inbeslaggenomen werd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; vuurwerk
Afgelopen woensdagavond hoorde de politie in de omgeving van de Hofstraat in Landgraaf harde knallen, dat er vuurwerk werd afgestoken. Bij controle op de Hofstraat van een tweetal jongens (14/15) uit Landgraaf bleken die vuurwerk, een honderdtal zogenaamde strijkers en een tiental vuurpijltjes bij zich te hebben. Alle vuurwerk werd inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Bekeken wordt of het tweetal in aanmerking komt voor een alternatieve strafafhandeling via het HALT-bureau.

Simpelveld; dakbrand
Afgelopen woensdagmiddag, omstreeks 17.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Pleistraat in Simpelveld. Bleek dat door nog onbekende oorzaak brand was ontstaan op een deel van het dak van een in aanbouw zijnd zorgcomplex waaraan die woensdag ook door dakdekkers was gewerkt. Deze dakbrand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. De brandweer had het vuur snel onder controle en geblust. De dakbedekking van een deel van het dak is verbrand. De oorzaak van de dakbrand is niet duidelijk.