Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Donderdag, 4 april 2002

District Sittard

Sittard; bekeurd
De politie heeft afgelopen woensdag bij verkeerscontroles, op de Dr. Nolenslaan in Sittard totaal 40 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, kale banden, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig)papieren tot het rijden zonder bromfietshelm door bromfietsbestuurders.

Sittard; winkeldiefstal
Personeel van een winkelbedrijf aan de Bremstraat in Sittard betrapte afgelopen woensdagnamiddag een 35-jarige man uit Geleen bij diefstal van vleeswaren. De gewaarschuwde politie kwam terplaatse en vervolgens vielen er een viertal schaaltjes met vlees vanonder zijn jack. Die werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkelier. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen. Personeel van een winkelbedrijf aan de Brugstraat betrapte woensdag een 26-jarige man uit die plaats bij diefstal van een paar blikjes vis. Ook deze verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt tegen de Sittardenaar proces-verbaal op en reikte in het kader van een snelrechtprocedure meteen een dagvaarding uit.

Sittard/Geleen; ingebroken
Afgelopen woensdag is ingebroken in een kamerwoning aan Ophoven in Sittard. De inbrekers zijn door vernieling van de toegangsdeur de kamerwoning binnengedrongen en hebben een videorecorder, een cd-speler en kleding gestolen. Woensdagavond is ingebroken in een cafe aan de Rijksweg Centrum in Geleen. Inbrekers zijn het cafepand binnengedrongen en hebben de speelautomaten opengebroken. Het daarin aanwezige klein/speelgeld werd gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Geleen; broekendief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Markt in Geleen betrapte afgelopen woensdagmiddag een 17-jarige jongen uit Geleen bij diefstal van een pantalon. De gewaarschuwde politie maakt proces-verbaal op tegen de jonge verdachte en bekeken wordt of hij in aanmerking komt voor een alternatieve strafafhandeling via het HALT-bureau.