Korps: Friesland, plaats: Friesland 4-04-2002
Politieberichten van 4/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Gorredijk: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Molenwal. Via het raam, dat iets openstond, kwam men binnen. . Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 08.45 uur werd op de Middelzeelaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 475 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren. Aan het bureau bleek verder dat het rijbewijs van de man reeds was ingevorderd in verband met het feit dat de bestuurder op 26 maart 2002 ook was gepakt voor het rijden onder invloed. De auto van de man werd in beslag genomen.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Donderdag tussen 01.00 en 08.15 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan het Willem Alexanderplein. Een raam naast de voordeur werd vernield. In de lokaliteit werden de gokkasten opengebroken en het geld werd daaruit weggenomen. Tevens werden een projector en een videorecorder gestolen. Een medewerker, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: drugs in drankje
De afgelopen weken heeft de politie Leeuwarden, afdeling jeugd- en zedenzaken, een onderzoek ingesteld dat in het weekend van 9 op 10 maart twee vrouwen verkracht zouden zijn. Na een avondje stappen werden ze gevolg door een man, die hen later verkracht zou hebben. De vrouwen vermoedden dat zij ongemerkt iets (drugs ??) in hun drankjes hadden gekregen. Urinemonster zijn genomen en opgestuurd naar het forensisch laboratorium in Rijswijk. De uitslag is tot op heden nog niet bekend. In gesprekken met beide vrouwen, hebben zij besloten vooralsnog geen aangifte te doen. Op dit moment reden voor de politie om verder geen onderzoek meer te doen. Over deze zaak zullen verder geen mededelingen meer worden gedaan. Zie ook de politieberichten van 14/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 12.15 uur reed de bestuurder van een personenauto over de Noorderhogeweg. Bij het verlaten van de rotonde met de Bolder reed de bestuurder rechtdoor en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Marum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 550 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272