Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-04-2002 Mediaberichten 4 april (15.30 uur)

WESSEM Bankoverval

WESSEM Een onbekende man heeft donderdagmorgen rond 11.30 uur een gewapende overval gepleegd op een instelling aan het van Horneplein. De man richtte een vuurwapen op een van de baliemedewerksters en zei dat het een overval betrof en dat hij geld wilde. Nadat hij dit kreeg, is hij het pand uitgelopen en met nog onbekende buit verdwenen. De politie werd gewaarschuwd, die vervolgens een buurtonderzoek verrichtte. De verdachte werd echter niet meer getraceerd. Het betrof een man van ongeveer 35 jaar met een lengte van ongeveer 1.75 meter. Hij had korte donkere haren, een kalend voorhoofd en droeg een bril. Verder was hij gekleed in een groene trui en droeg hij een jute draagtas met opschrift bij zich. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen zich te melden bij de politie Heythuysen, telefoonnummer 0900-8844 (0,13 cent per minuut).

ROERMOND Zaak uit Gouden Tip opgelost

ROERMOND De politie heeft donderdagmorgen naar aanleiding van de uitzending van de Gouden Tip de verdachte kunnen traceren van de in de uitzending behandelde aanranding. Het betreft een 17-jarige inwoner van Roermond. De jongen wordt ervan verdacht een winkelende vrouw in het kruis te hebben gegrepen in een Roermondse supermarkt. Tijdens de uitzending van het regionale opsporingsprogramma werden beelden van de dader getoond die geregistreerd werden door een bewakingscamera. De politie kreeg een twintigtal tips binnen waaruit afgeleid kon worden dat het de 17-jarige jongen betrof. Hij is zich vrijwillig komen melden bij het politiebureau in Roermond. Na verhoor is met toepassing van snelrecht proces-verbaal opgemaakt tegen de jongen. Hij zal zich op 10 juni moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

WEERT Paard en wagen vermoedelijk gestolen

WEERT Een onbekende man heeft op dinsdag 2 april vermoedelijk een paard en wagen gestolen van een bedrijf aan de Trancheeweg. De man huurde het paard en wagen voor 3 uurtjes, maar kwam niet meer terug. De 52-jarige eigenaar deed woensdagmorgen aangifte van diefstal. Het betrof een houten huifkar met witdoek met daarin doorzichtige raampjes. In de huifkar kunnen ongeveer 10 personen plaatsnemen. Het paard is donkerbruin van kleur en vrij gezet. Om de gestolen waar nog mogelijk te traceren verzoekt de politie getuigen zich te melden bij de politie Weert.