Ingezonden persbericht

I2 benoemt Dr. Bernard Schwister tot voorzitter Management Board

Benoeming onderstreept strategische belang Centraal-Europese markt

Zaltbommel, 4 april 2002 - i2 Technologies, Inc., leverancier van dynamische value chain management-oplossingen, benoemt Dr. Bernhard Schwister tot Regional Vice-President Central Europe en voorzitter van de Management Board. Dr. Bernard Schwister, die eerder werkte bij Manugistics, zal vanaf 1 juli 2002 het Executive Management-team van i2 in Centraal-Europa (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) versterken. Samen met Adi Stahuber, VP Central Europe Business Development, Marketing en Alliances, zal hij verantwoordelijk worden voor de voortzetting van het succes en de groei van i2 in deze regio. Deze benoeming onderstreept het belang dat i2 hecht aan de Centraal-Europese markt.

"Bernard Schwister staat in de Duitstalige markt bekend om zijn zeer brede expertise op het gebied van onze belangrijkste doelmarkten. Daarmee is hij de ideale kandidaat om het succes en de groei van i2 in Centraal-Europa verder uit te bouwen", zegt Philip Crawford, President van i2 EMEA.

Dr. Schwister werkte eerder bij Manugistics waar hij sinds 1998 Vice-President en Managing Director Centraal- en Oost-Europa en lid van de European Executive Committee was. Daarvoor was hij werkzaam als Vice-President Business Development Central Europe bij het Institute of Management Resources in Frankfurt, een consultancyorganisatie voor prestatie- en verandermanagement.

"Samen met het Centraal-Europa-team wil ik nieuwe groeimogelijkheden zoeken en uitbouwen", zegt Bernard Schwister. "Met haar innovatieve oplossingen voor dynamic value chain management heeft i2 de visie, technologie en het businessmodel van een marktleider. En met de doelstelling om haar klanten meetbare toegevoegde waarde te bieden, beschikt i2 over een unieke succesfactor."

i2
i2 is al meer dan tien jaar marktleider op het gebied van Supply Chain Management en heeft haar technologie en expertise ontwikkeld tot dynamic value chain management-oplossingen. Daarmee kunnen bedrijven eenvoudiger samenwerken in besluitvormingsprocessen, niet alleen binnen een bedrijf, maar ook tussen verschillende ondernemingen. De oplossingen van i2 bestrijken alle value chain-interacties, inclusief Customer Relationship Management, Supply Chain Management en Supplier Relationship Management. i2 is in 1988 opgericht en is de enige softwareleverancier die de totale toegevoegde waarde van haar oplossingen bij klanten meet, audit en rapporteert. Het bedrijf wil in 2005 75 miljard dollar aan toegevoegde waarde hebben gegenereerd.