Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rondreis Thailand / Cambodja

Holland International heeft een nieuwe bestemming toegevoegd aan zijn verre-reizen-brochure, namelijk Cambodja. De brochure bevat verscheidene reizen naar Afrika en Azië met allerlei reismogelijkheden. Zo worden er busreizen en safari's georganiseerd, maar ook cruises en fly-drives. Daarbij is er de keuze uit verschillende accommodatietypen, zoals het luxe 'Golden Label', de all in-vakantieformule en het proeven van de couleur locale met 'Ambiance'.

Het nieuwe aanbod betreft een 6-daagse rondreis die Thailand met Cambodja combineert. Per touringcar worden uiteenlopende bestemmingen aangedaan zoals het Khao Yai National Park, het grootste regenwoud in Zuidoost-Azië. Een mooi voorbeeld van de natuur waarvan gedurende de reis genoten kan worden. Er wordt kennisgemaakt met de Thaise cultuur via onder meer een fietstocht door Bangkok, de bezichtiging van een afgelegen rijstfabriekje en een bezoek aan een authentieke lokale markt.

Cambodja stond tot voor kort nauwelijks open voor toeristen, maar sinds het einde van het bewind van de Rode Khmer is daar verandering in gekomen. Hierdoor is het wat toerisme betreft nog relatief onontgonnen terrein, al wordt het juist om die reden een steeds populairdere bestemming. De reis gaat hier door Siem Reap. Deze oude stad dient niet alleen als uitvalsbasis naar Ankor Wat, maar huisvest zelf ook een keur aan bezienswaardigheden die deel uitmaken van het programma. Natuurlijk wordt ook Ankor Wat zelf verkend, dat tegenwoordig voor het publiek is opengesteld. Dit imposante complex bestaat uit een verzameling van meer dan honderd tempels daterend uit de negende eeuw, het pronkstuk van de Khmer-architectuur. Het biedt een prachtige blik op de geschiedenis van het land.

Deze nieuwe rondreis kan worden geboekt van april tot en met oktober. De prijs voor een rondreis voor twee personen is euro 498 per persoon en is exclusief de internationale vlucht. Erbij inbegrepen zijn vijf overnachtingen met ontbijt, een visum voor Cambodja en excursies en entreegelden zoals in de brochure beschreven.

Einde persbericht

4 april 2002/10